Felére csökkentik a Mol Bubi díjait

  • narancs.hu
  • 2021. május 7.

Élet + Mód

Olcsóbban lehet majd kerekezni.

Megfizethető díjakkal, megszűnő kaucióval, rugalmas, percalapú számlázással készül a megújuló Mol Bubi közbringarendszer, a havi és éves bérletek árai a felére csökkennek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közleménye szerint a megújuló közbringarendszer árstruktúráját úgy dolgozták ki, hogy egyaránt kedvező legyen a rendszeresen és a ritkábban kerekezőknek.

A rendszeres használóknak egyértelműen bérletet érdemes vásárolniuk, amely 50 százalékkal lett olcsóbb, mint korábban volt:

  • Az egyhavi bérlet 500 forintba,
  • az egyéves bérlet 5000 forintba kerül.
  • Az eddigiekhez hasonlóan érvényes bérlettel a biciklik használatának első 30 perce - korlátlan alkalommal - díjmentes.
  • Ha viszont valaki több mint fél óráig használja folyamatosan a biciklit, a 30-ik perc után 20 forintot kell fizetnie percenként.
  • A bérlettel nem rendelkezőknek bérlés után minden megkezdett percért 20 forint használati díjat számol a rendszer. Tehát annak, aki 25 percnél több ideig szeretne kerékpározni, érdemes inkább 500 forintért havi bérletet vásárolnia.

Hozzáteszik, hogy az elmúlt évek felmérései szerint kevesen bicikliznek több mint fél órán át a Mol Bubival. Az utazások túlnyomó része 7 és 11 perc közötti hosszúságú, azaz a bérletes kerekezők többségének nem kell majd ráfizetnie az ingyenes időszakra.

A közlemény szerint az alkalmi felhasználóknak egy egyszeri 100 forintos bankkártya-regisztrációs díjat kell fizetniük a legelső használatkor, amely az első utazásnál felhasználható. A bankkártya-regisztrációs díjat a következő használatkor már nem kell kifizetni.

A megújult Bubi rendszerének tesztjei még zajlanak, de amin ennek meglesznek az eredményei, újraindulhat a bringázás - ígérik.

Neked ajánljuk