Hétvégén lezárások és közlekedési változások lesznek a Hősök terén és a Városligetben

 • narancs.hu
 • 2022. június 17.

Élet + Mód

Több rendezvény is lesz, ezek miatt felborul a szokásos forgalmi rend.

Több rendezvényt is tartanak ezen a hétvégén a Hősök terén és a Városligetben, ezért péntek estétől szombat estig számos közlekedési változásra kell készülni a környéken - tudatta a BKK. 

Június 17-én, péntek estétől lezárják a közúti forgalom elől a Kós Károly sétányt és a Hősök terét, valamint a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között, az Andrássy utat a Hősök tere és az Oktogon között, a Hermina úton pedig félpályás korlátozásra kell készülni. 

A korlátozások miatt a környéket érintő közösségi közlekedési járatok terelve közlekednek.

 Június 17-én tehát:

 • Pénteken 18:00-tól június 18-án 6:00-ig lezárják a Kós Károly sétányt és a Hősök terét.
 • 21:00-tól várhatóan éjfélig lezárják az Andrássy utat az Oktogon és a Dózsa György út között, a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között, valamint a Hermina úton félpályás lezárásra kell készülni.
 • A 105-ös és a 178-as buszok  pénteken 20:00-tól éjfélig az Andrássy út helyett a Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca útvonalon járnak.
 • A 20E busz június 17-én, pénteken 20:00-tól éjfélig a Dózsa György út helyett az Ajtósi Dürer soron és a Hungária körúton jár.
 • A 30-as, a 30A és a 230-as buszok június 17-én, pénteken 20:00-tól éjfélig a Dózsa György út helyett az Ajtósi Dürer sor – Hermina út – Állatkerti körút útvonalon járnak.  
 • A 70-es trolibusz pénteken 21:00-tól éjfélig a Zichy Mihály út helyett a Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor – Hermina út útvonalon jár.
 • A 75-ös trolibusz pénteken 21:00-tól éjfélig a Dózsa György út helyett az Ajtósi Dürer sor – Hermina út – Állatkerti körút útvonalon közlekedik.
 • A 76-os trolibusz pénteken 21:00-tól éjfélig két szakaszon, a Jászai Mari tér és a Nyugati pályaudvar, illetve a Keleti pályaudvar és a Károly körút (Astoria) között jár.

 

Közúti közlekedési változások június 18-án:

 • Előreláthatólag szombaton 0:15 és 1:30 között kerékpáros felvonulást tartanak a Városliget, Kós Károly sétány – Hősök tere – Dózsa György út – Damjanich utca – Rottenbiller utca – Baross tér – Fiumei út – Orczy tér – Orczy út – Nagyvárad tér – Haller utca – Soroksári út – Boráros tér – Petőfi híd – Goldmann György tér – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Raul Wallenberg rakpart – Friedrich Born rakpart – Sztéhlo Gábor rakpart – Angelo Rotta rakpart – Gyóni Géza tér – Lipthay utca – Margit híd – Jászai Mari tér – Újpesti rakpart – Bessenyei utca – Kárpát utca – Dráva utca – Dózsa György út – Hősök tere útvonalon. A nagyobb csomópontoknál a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik, néhány perces zárásra kell készülni.
 • 15:30-tól 21:00-ig lezárják az Állatkerti körút Gundel Károly út és Hősök tere közötti szakaszát, a Hősök tere északi oldalát és a Kós Károly sétány centrum felé vezető sávját.
 • 18:30-tól 21:00-ig lezárják a teljes Hősök terét, az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között, a Kós Károly sétányt, az Olof Palme sétányt, a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között.
 • A 105-ös és a 178-as buszok szombaton 18:30 és 21:00 között a Kodály körönd és a Hősök tere között az Andrássy út helyett a Bajza utca – Podmaniczky utca, illetve a Szondi utca – Szinyei Merse utca útvonalon járnak.
 • A 20E busz június 18-án, szombaton 18:30 és 21:00 között a Dózsa György út helyett a Dvořák sétányon és a Hungária körúton jár.
 • A 30-as, a 30A és a 230-as buszok szombaton 18:30 és 21:00 között a Dózsa György út helyett a Dvořák sétány– Hermina út – Állatkerti körút útvonalon közlekednek. 
 • A 75-ös trolibusz szombaton 18:30 és 21:00 között a Dózsa György út helyett az Ajtósi Dürer sor – Hermina út – Állatkerti körút útvonalon jár.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk