Kórházi baleset: használt tű szúrt meg egy folyosón beszélgető látogatót

  • narancs.hu
  • 2018. május 14.

Élet + Mód

A tű a látogató mellett elhaladó mentős szemeteszsákjából lógott ki.

A 24.hu-nak írta meg történetét egy nő, aki édesapját vitte szemműtétre a székesfehérvári  Fejér Megyei Szent György Kórházba.

A sürgősségi osztály folyosóján várakozott és beszélgetett, amikor a lábán egy szúrást érzett. Azt hitte, hogy rovarcsípés, de aztán látta, hogy éppen egy mentős haladt el mellette "kezében zsákot lóbálva", amelyen veszélyes hulladékot és fertőző anyagot jelző matrica volt. A zsákból több tű állt ki, ezek egyike szúrta meg a nő lábát.

A nő elmondta, hogy ezután rendes ellátást kapott, beoltották Hepatitis-B ellen, és fél évig kontrollra kell járnia. A kórházban azzal nyugtatták, hogy ne aggódjon, ez a kórházi dolgozókkal is többször előfordul. Az érintett azonban azt írta, nem nyugodt, és azért kereste fel a lapot az esettel, mert nem szeretné, hogy az ilyen esetek általánosak vagy elfogadottak legyenek. Megjegyzi, hogy a hibázó mentőtiszt sem kért tőle elnézést.

A nő panaszt tett a mentőknél, betegjogi képviselővel is konzultált, és nemrég feljelentést tett a rendőrségen a mentőtiszt ellen.

A cikk szerint a mentős valószínűleg szabályosan felmatricázott műanyag zsákban vitte a hulladékot a kórházi gyűjtőhelyre. Mivel azonban a tű (az elmondás és a cikk szerint több tű is) átszúrta a zsákot, arra lehet következtetni, hogy a tűk nem voltak szabályosan tárolva a zsákban, vagy a zsák nem volt megfelelő vastagságú (a rendelet szerinti 60 mikrométer).

Figyelmébe ajánljuk