Osztályfőnöki órákon figyelmeztetik a diákokat az Elf Bar veszélyeire

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. augusztus 30.

Élet + Mód

A szülők tájékoztatására pedig a KRÉTA rendszeren keresztül indul országos kampány. 

Megerősítené az iskoláskorúak védelmét az Elf Bar-jelenséggel szemben a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) kezdeményezésére hétfőn létrehozott szövetség. A szövetséghez csatlakozott a Belügyminisztérium, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) is.        

Az SZTFH közleménye szerint az Elf Bar látszólag veszélytelen dohánytermék. Nincs kellemetlen illata, trendi, gyerekjátékra emlékeztető színes kiszerelése és a dobozán feltüntetett gyümölcsök azt a benyomást keltik, mintha egészséges dolog lenne. A gyártók leplezetlenül a fiatalokat, nem ritkán a 10-14 éves gyermekeket célozzák meg vele. Az SZTFH éppen ezért tartja fontosnak, hogy a szeptemberi iskolakezdésre egy olyan egységes fellépés jöjjön létre, amely érdemben képes megfékezni az Elf Bar terjedését az iskolák környékén.

Az Elf Bar-ellenes szövetség célja, hogy a közintézményekben dolgozókat, tanárokat, iskolaőröket felkészítsék arra, hogy hatékonyan tudjanak az Elf Bar-jelenségről tájékoztatást nyújtani, vagy ellene fellépni. A szülők tájékoztatására országos kampányt terveznek a KRÉTA rendszerén keresztül a családszervezetek bevonásával, valamint a közösségimédia platformokon. A diákokat az osztályfőnöki órákon és a korosztályuknál népszerű felületeken figyelmeztetik az Elf Bar veszélyeire.

"Az Elf Bar elleni fellépés közös ügyünk, kudarcra vagyunk ítélve, ha az állam mellett ebben a munkában nem vesznek részt a pedagógusok, szülők, családszervezetek és egészségügyi szakemberek. A közösen létrehozott és minden elhivatott szervezet számára nyitott kerekasztal célja a gyors és hatékony fellépés, valamint a tudásmegosztás és az edukáció összehangolása a későbbi kihívások megelőzésére. Fontos, hogy szövetségben, hatékonyan dolgozzunk és védjük meg az iskoláskorúakat az ilyen veszélyektől" - hangsúlyozta Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöke.

Az Elf Bar magyar fiatalok közötti terjedésével és veszélyeivel a magyarnarancs.hu is foglalkozott. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk