Pénteken is 37 fok lesz, kezdhetünk hozzászokni

Élet + Mód

A száraz és forró időszakok számának több mint kétszeresét fogjuk tapasztalni a 21. század végére.

Túlnyomóan derült, napos, száraz időre számíthatunk, csütörtök estig pedig főleg a Tiszántúlon az északkeleti, pénteken napközben az Észak-Dunántúlon a déli, délkeleti szelet kísérhetik élénk széllökések. Éjjel többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 22 fok között várható, de a hidegre érzékeny részeken ennél hűvösebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 31 és 37 fok között valószínű.

A klímaváltozás hatására egyre gyakrabban várható egyszerre hőség és szárazság. Ez azt jelenti, hogy a világ népességének 93-95 százaléka a jelenlegi száraz és forró események számának több mint kétszeresét fogja tapasztalni a 21. század végére - legalábbis erre hívta fel a figyelmet Kis Anna meteorológus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Meteorológiai Tanszékének tudományos munkatársa a Másfélfok.hu-n.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk