Sokkoló: a magyarok imádják a dizájnerdrogokat

  • narancs.hu
  • 2017. június 26.

Élet + Mód

Az erős és büszke ország a kábítószerek területén is jobban teljesít!

Június 26-a a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem világnapja, így ebből az alkalomból beszélt arról Csákó Ibolya alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályának kiemelt főreferense, hogy Magyarország élen jár a dizájner drogok fogyasztásában.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Fotó: MTI/AP/Fernando Vergara

Azt mondta, itthon a „legfogyasztottabb” kábítószer a cannabis, de 2010-ben megindult az új pszichoaktív anyagok, az úgynevezett dizájner drogok térhódítása. Az alezredes szerint ezek olcsón előállítható, könnyen beszerezhető szintetikus anyagok, ennek volt köszönhető a gyors térhódításuk. Ugyan 2014-től csökkent a dizájner drogok terjedése, de ezzel párhuzamosan megindult a klasszikus, amfetamintartalmú kábítószerek újbóli térhódítása. Bár a dizájner drogoknak Magyarországon már szűkül a piacuk, de még mindig jóval olcsóbbak, mint az alkohol és a klasszikus kábítószerek, így főleg a fiatalok és a szegényebbek a veszélyeztetettek.

(via MTI)

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.