Az Amazon történetének legnagyobb kirúgási hulláma következik

  • narancs.hu
  • 2023. január 5.

Élet + Mód

Több mint 18 ezer embert küldenek el.

Andy Jassy, az Amazon vezérigazgatój szerdán jelentette be, hogy a tervezett tízezres elbocsátási hullám még nagyobb lesz: a cég összesen 18 ezer munkavállalótól fog megvállni a közeljövőben - írja a Reuters.

Ez a 300 ezres munkavállalói kör mintegy 6 százalékát teszi ki. A lap emlékeztet, hogy az Amazonnak a raktári dolgozókkal együtt összesen 1,5 millió alkalmazottja van, ami azt jelenti, hogy a cég a Walmart után az Egyesült Államok második legnagyobb munkáltatója.

A bejelentés szerint elbocsátások főleg az online kereskedelmi és a HR-részleget érintik majd. A bejelentő közleményben a vezérigazgató arról írt, hogy a bizonytalan gazdasági helyzet miatt nehezen tudják tervezni az évet, és az eddigi gyors növekedésük visszalassulására számítanak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk