Varrasd magadra az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának egy betűjét

  • narancs.hu
  • 2018. június 19.

Élet + Mód

A Human Rights Tattoo projekt elérte Magyarországot.

Ha valaki esetleg megunta volna, hogy a kínai leves szimbólumokban gazdag jelét vagy a kedvenc macskáját tetováltassa magára, annak most itt a remek alkalom. A Human Rights Tattoo projekt keretében ugyanis június 23-án Budapesten az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának egy betűjét varrathatja magára bárki, aki elég elkötelezettnek érzi magát az emberi jogok és a tetoválások mellett.

A Human Rights Tattoo projektet a holland művész, Sander van Bussel indította útjára 2012-ben, és a cél valóban az, hogy a nyilatkozat 6773 betűje egyenként felkerüljön egy-egy emberre, így  végül a 6773 fő alkossa az emberi jogok élő nyilatkozatát.

A projekt a Múzeumok Éjszakája keretében érkezik Budapestre, az Amnesty International magyar és holland szekciójának szervezésében. A részvétel regisztrációhoz kötött, és még 3013 betű vár gazdára.

Regisztrálni a helyszínen lehet majd, azaz június 23-án, a Tyutyu Tattoo szalonjában (1075, Budapest Holló utca 3.) lehet, este hat és éjfél között.

A tetoválásokat szeretnék bárki számára elérhetővé tenni, így a részvétel nem díjköteles, viszont becsületkassza működik. Érkezéskor a résztvevők egy regisztrációs kártyát kapnak a soron következő betűvel. A betű adott, viszont a betűtípust mindenki kiválaszthatja a szalon katalógusából ízlése szerint, ahogy a tetoválás helyét is. A betű elkészülte után a róla készült fotó felkerül a projekt weboldalára, a betű gazdájának szeélyes üzenetével együtt.

Human Rights Tattoo | A square centimeter of your skin for human rights

null

Figyelmébe ajánljuk