Don Leone

  • kertész lesek
  • 2013. május 16.

Ételhordó

Az oroszlánvadász utolsó mondata (Leó, ne!), illetve Corleone, Sergio Leone, végül a Mamma Leone című nemzetközi sláger ugrik be, és mire eljutunk odáig, hogy a nevezett don a dal hazai meghonosítójának, Kovács Katinak az apukája lehet (Pappa Leone), már biztosak lehetünk abban, hogy napszúrás közeleg. Hirtelen nyár lett, beköszöntött a teraszos világ, és ilyenkor beérjük szalámis pizzával, szénégető spagettival még akkor is, ha a fel-felkapott Mikszáth téren tör ránk az éhség.

A környékben (Krúdy Gyula utca) az a jó, hogy nem akar krúdys lenni. Sehol egy velős csonttal szaxofonozó Latinovits, semmi Szindbád bistro, bár a Leonéhoz hasonló neutrális elnevezés nem tűnik túlzottan izgalmasnak: nettó pizzériát sejtettünk a pincében telelő létesítményről, van is meglepetés, hogy az étlap egyáltalán nem tűnik "olaszosnak", inkább a Ráday utcás jelleg dominál, ami éppúgy lehet jó, mint rémes.

false

A tökmagkrém pirítóson (890 Ft) jó sok friss paprikával, paradicsommal sokkal szerencsésebb, mint a szokásos padlizsános nehéztüzérség (azért van abból is ugyanennyiért), bár a tökmag ízét csak a csupor alján érezzük. Viszont a lecsókrémleves túrógombóccal és pirított baconnel (890 Ft) nemcsak eredeti akar lenni, az is, a trükkös összeállítás nem az ellenfél megtévesztésére, inkább megvesztegetésére irányul - teljes sikerrel. Ugyanezt mondhatjuk a felpaprikázott szaftos nudliról, ami sokkal izgalmasabbá teszi a baconbe csavart borjúszűzt (2490 Ft) pedig az nem jobb az átlagnál, ráadásul a hagyományos késsel csak szaggatni tudjuk, vágni nem.

A lúdlábtortát (790 Ft) nem tudjuk, honnan szerezték, de frissnek tűnik, ami vajas/csokis vonalon erősen ajánlott, sajnos nem kötelező. Más lapra tartozik, hogy inkább nagyméretű lúdtalp, mint kecses desszert. Nils Holgersson a feléből rendezne szülinapi zsúrt.

Figyelmébe ajánljuk