A Fidesz szerint, ha Gyurcsányékon múlna, már TÉNYLEG válság lenne az egészségügyben

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. május 13.

Fekete Lyuk

De tényleg! Nem úgy, mint most, amikor minden rendben van!

A Fidesz szerint Gyurcsányék álhíreket terjesztenek, és ha rajtuk múlt volna, már tényleg válság lenne az egészségügyben.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnökének sajtótájékoztatójára reagált, amelyben felszólította a kormányt, hogy hirdessen egészségügyi válsághelyzetet és adjon újabb forrásokat az egészségügynek. A DK-s politikus szerint az Orbán-kormány tudatosan teszi tönkre a magyar egészségügyet.

A Fidesz a közleményben azt írta, „ha a DK-n és a többi bevándorláspártin múlik, az egészségügy is tényleg válságba kerülne, mert az európai baloldal legalizálni akarja a bevándorlást, amelynek az is a része, hogy egészségügyi ellátást akarnak biztosítani migránsok millióinak.”

Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt folyamatosan elvette a pénzt a kórházaktól, és az összeomlás szélére sodorta a betegellátást - közölték. Hozzátették, a Fidesz 2010 óta pótolja a Gyurcsány Ferenc és kormánya által elvett pénzeket, stabilizálta a kórházak működését, építi, felújítja és fejleszti a kórházakat. (MTI)

Mi pedig „csak” ennyit fűznénk hozzá (többet is tudnánk, de nem biztos, hogy a mai nap végeznénk):

Inkább magánkórházba mennének a magyar betegek

Állami kórházban kevesebb mint ötödük gyógyulna. A magyarok több mint harmada havonta 1-5 ezer forint közötti összeget fordítana magán egészségbiztosításra - közölte a CIG Pannónia Biztosító csütörtökön az MTI-vel ezerfős reprezentatív kutatása alapján. A felmérés szerint ennél kevesebben, 21 százalék tudna 5-10 ezer forint közötti összeget is szánni a magán biztosítására, 16 százalék pedig úgy nyilatkozott, hogy ezt nem engedheti meg magának.

441 problémát talált az ÁSZ a kórházak ellenőrzésekor

A vizsgált kórházak gazdálkodása nem felelt meg a közpénzek felhasználására vonatkozó követelményeknek. A problémák súlyossága a szakmai feladatellátás biztonságát is veszélyeztetheti. Az ellenőrzött 17 kórház egyikének sem volt teljesen megfelelő a gazdálkodása a 2016 és 2018 közötti vizsgált időszakban - derül ki az Állami Számvevőszék által készített jelentésből, melyet szerdán mutattak be egy sajtótájékoztatón.

Elhallgatott tragédia: gyógyulását követően az ajkai kórházban hétfőn leesett a lépcsőről egy férfi és meghalt

Hazamenetel közben egy elbocsátott idős beteg leesett egy rossz állapotú lépcsőn az ajkai Magyar Imre Kórházban, és emiatt életét vesztette - értesült a Narancs az áldozat hozzátartozójától. Az eset előzményeihez tartozik, hogy az idős férfit gyógyulását követően elbocsátották a kórházból. A fia érkezett érte, majd az osztályon hagyva édesapját, a távolabb parkoló kocsijáért ment.

Figyelmébe ajánljuk

Kormányinfó: Magyar Péternek új korszaka van

  • narancs.hu

Gulyás Gergely szerint háborúra készül a NATO, hozzánk viszont jön a kínai elnök. Az üzemanyag árait nem fagyasztják be, csak árcsökkentésre vennék rá a kereskedőket. Az nem derült ki, hogyan.

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.