A fideszes propagandalap arról ír, micsoda nepotizmus dúl a NER-ben

  • narancs.hu
  • 2024. július 31.

Fekete Lyuk

Az Origo véletlenül azt írta, hogy egy miniszter férje milliókat keresett, csak azért, mert rokon volt.

Bőszen zajlik az oknyomozó munka a kormányközeli hírportálnál: amikor éppen nem az orosz állami hírügynökségre alapozva riogatnak a III. világháborúval, akkor a „terhes feleségét az ajtónak vágó Magyar Péterről” írnak lejárató cikkeket.

Tegnap Magyar Péter vagyonnyilatkozatát sikerült feldolgozni, de úgy, hogy az inkább szól arról, hogyan keres egy harmadvonalbeli figura a NER-ben. A Tisza Párt elnöke egyébként maga hozta nyilvánosságra a vagyonnyilatkozatát, amire a Fidesz- és a DK-közeli „hírportálok” egymásra licitálva ugrottak rá.

„Volt olyan hónap, hogy úgy is milliókat kapott, hogy nem volt hivatalos munkahelye, csak felügyelőbizottsági helyeket töltött be. Az utóbbit csak annak köszönhette, hogy Varga Juditnak volt a férje” – írja az Origo, véletlenül sem elhallgatva, hogy itt bizony a Pártban uralkodó nepotizmusról lehetett szó.

A lap szerint a NER-ben előfordulhatott, hogy valaki „gyakorlatilag mindenféle komoly munkavégzés és szakértelem nélkül kapott milliókat”, és ezeken „a felügyelőbizottsági helyeken havonta csak egyszer kell megjelennie egy tagnak, de bizonyos esetekben az alól is kérhet felmentést.”

De várjunk! Hiszen Bayer Zsolttól tudjuk, hogy tizenéve mindenki tudta, hogy Magyar Péter egy pszichopata nőverő állat, s ehhez képest nem szólt oda Orbán Viktor, hogy srácok, ez nem oké? Nem derül ki.

Ezután a vagyonnyilatkozat részletes vesézésére kerül sor, de még egyszer hangsúlyozzák, Magyar Péter pozíciókat „csak annak köszönhetett, hogy az igazságügyi miniszter férje volt”. Nahát, mik vannak a Fideszben! Kiderül, hogy volt olyan hónap, amikor Magyar Péter több mint négymilliót keresett.

A Diákhitel Központ élén havi 3,5 milliót keresett, és még az igazgatósági tanácsban is benne volt havi 400 ezerért. Az Origo még egyszer hangsúlyozza, ha nem lenne világos a propagandalap egyszeri olvasójának, hogyan működik a Fidesz: Magyar Péter ilyen helyeket „csak azért szerzett meg, mert Varga Judit férje volt”.

Arról a kormánylapok nem számolnak be ilyen vehemenciával, hogy a miniszterek és Orbán fizetése már megint nőtt, már 6,3 milliós a havi fix. Erre a hírre Magyar Péter is reagált, akinek már nincsenek meg az igazgatótanácsi pozíciói, ellenben van egy 30 százalékos pártja. Azt írja, ha legközelebb a Tisza Pártot hatalmazzák fel a választók arra, hogy kormányt alakítson, a miniszterek és a miniszterelnök fizetését a tanári bértáblához fogják kötni, úgy, hogy a kormányfő fizetése ne haladhassa meg az I. besorolású pedagógus minimumfizetésének, az 538 ezer forintnak a hatszorosát, a minisztereké pedig a négyszeresét.

Magyar Péter egyébként azt ígéri, hogy EP-s fizetésének felét jótékony célra fordítja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk