Bagdy Emőkének ítélték a Laposföld-díjat

  • narancs.hu
  • 2023. április 23.

Fekete Lyuk

Versenyben volt még Sebestyén Balázs, Bardócz Zsuzsanna, Bogár László és Máté Gábor.

A Szkeptikus Társaság a 2021-ben alapított Laposföld-díjat idén Bagdy Emőke klinikai szakpszichológusnak ítélte oda. 

A társaság a Facebook-oldalán először javaslatokat kért az érdeklődőktől arra, kire, mely szervezetre szeretnék ily módon felhívni a figyelmet az érintett utóbbi egy évi tevékenysége alapján.

A társaság szándéka szerint ez a díj áltudományos nézetek terjesztéséért, tudományellenes és/vagy tudománytagadó megszólalások miatt, szélhámosságért, a közönséget megtévesztő állítások, álhírek terjesztéséért, összeesküvés-elméletek alkotásáért és/vagy terjesztéséért, a fogyasztók megtévesztéséért, svindli termékek gyártásáért és/vagy forgalmazásáért és más hasonló jellegű tevékenységekért ítélhető oda.

A jelölések mellé indoklást is kértek a kezdeményezők, aztán a társaság felállított egy listát, amelyre szintén várta a szavazatokat, két hétig.

Ez idő alatt közel 1700 szavazatot adtak le 11 jelöltre.

Az összesítés után Sebestyén Balázs műsorvezető, Bardócz Zsuzsanna biokémikus professzor, Máté Gábor pszichoterapeuta, Bogár László közgazdász és Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus professzor maradt a listán, ahol mindegyikük neve mellett olvasható, miért jelölték.

Végül a társaság döntése alapján Bagdy Emőke kapta a Laposföld-díjat, az indoklás szerint „a szexuális fejlődéssel és a nemi szerepekkel kapcsolatos elavult, több évtizede meghaladott álláspont magabiztos és kitartó képviseletéért és ideológiai elköteleződésből fakadó rendszeres gendertagadó, homofób megnyilvánulásaiért, amelyeket gyakran fűszerez szabad megfogalmazású kvantumhalandzsával.”

Először ezt a díjat az Orvosok a Tisztánlátásért csoport tagjainak – a vírusszkeptikus Gődény Görgynek, Tamasi Józsefnek, Pócs Alfrédnek és Lenkei Gábornak – adták, tavaly pedig a gyógygombájáról ismert Varga Gábornak.

 Leadkép: MTI/Czeglédi Zsolt

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk