A kormány kedvenc civiljei szerint Varga és Novák lemondatása a bajtársiasság jele

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. február 12.

Fekete Lyuk

Továbbra is izgalmas figyelni, hogyan magyarázzák meg a kormány kiszevezett fejei a kegyelmi botrányt.

Egy percig sem szeretnénk úgy csinálni, mintha a Fidesz pártalapítványa, különféle állami cégek és kétmilliárd forintnyi beazonosíthatatlan hátterű pénzből felfújt Civil Összefogás Fórum (CÖF) valamiféle autonóm szereplője lenne a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, de azért érdemes megnézni, mit próbál el rajtuk keresztül a kormány Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról. A fideszes politikusok és egyéb rajongók még csak finoman utaltak arra az erkölcsi magaslatra, ami a két politikus lemondását jelenti, miután kiderült, hogy közös segítségükkel elnöki kegyelmet kapott egy pedofilsegítő, de a CÖF ennél is messzebbre ment közleményében.

Szerintük a visszalépéssel megszűnt a következmények nélküli országimázs. „Erkölcsi talapzatot szilárdítottunk meg, olyat, amelyre érdemes építkezni és példaértékű” – írták.

Hozzátették, a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter lemondása visszaigazolta, hogy a kormány képes józanul reagálni váratlan helyzetekben is. Egységes erőt mutattak és nem felejtették el az igazi bajtársiasság lényegét. 

„Mondják, hibázni emberi dolog. Ezt ők is tudják, de felismerték, hogy most olyan erkölcsi példát mutathatnak, hogy Istentől, hazától és családjainktól is számíthatnak megbocsájtó kegyelemre. Történelmi tanúságtételük a magyarok számára örökre megszívlelendő, erkölcsi és lélektani erő, amely bármely utcai demonstrációnál előbbre mutat”

– írja a CÖF közleményében.

Erről a bajtársiasságról sokat elmond persze, hogy Varga Judit exférje, a NER-be nyakig beépült Magyar Péter szombat óta folyamatosan teszi a durvábbnál durvább állításokat a Rogán Antal irányította kormánypárti kommunikációról és korrupcióról, a legnagyobb problémája pedig saját bevallása szerint is az, hogy a párt simán elengedte Varga és Novák kezét.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?