A kormány kedvenc civiljei szerint Varga és Novák lemondatása a bajtársiasság jele

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. február 12.

Fekete Lyuk

Továbbra is izgalmas figyelni, hogyan magyarázzák meg a kormány kiszevezett fejei a kegyelmi botrányt.

Egy percig sem szeretnénk úgy csinálni, mintha a Fidesz pártalapítványa, különféle állami cégek és kétmilliárd forintnyi beazonosíthatatlan hátterű pénzből felfújt Civil Összefogás Fórum (CÖF) valamiféle autonóm szereplője lenne a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, de azért érdemes megnézni, mit próbál el rajtuk keresztül a kormány Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról. A fideszes politikusok és egyéb rajongók még csak finoman utaltak arra az erkölcsi magaslatra, ami a két politikus lemondását jelenti, miután kiderült, hogy közös segítségükkel elnöki kegyelmet kapott egy pedofilsegítő, de a CÖF ennél is messzebbre ment közleményében.

Szerintük a visszalépéssel megszűnt a következmények nélküli országimázs. „Erkölcsi talapzatot szilárdítottunk meg, olyat, amelyre érdemes építkezni és példaértékű” – írták.

Hozzátették, a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter lemondása visszaigazolta, hogy a kormány képes józanul reagálni váratlan helyzetekben is. Egységes erőt mutattak és nem felejtették el az igazi bajtársiasság lényegét. 

„Mondják, hibázni emberi dolog. Ezt ők is tudják, de felismerték, hogy most olyan erkölcsi példát mutathatnak, hogy Istentől, hazától és családjainktól is számíthatnak megbocsájtó kegyelemre. Történelmi tanúságtételük a magyarok számára örökre megszívlelendő, erkölcsi és lélektani erő, amely bármely utcai demonstrációnál előbbre mutat”

– írja a CÖF közleményében.

Erről a bajtársiasságról sokat elmond persze, hogy Varga Judit exférje, a NER-be nyakig beépült Magyar Péter szombat óta folyamatosan teszi a durvábbnál durvább állításokat a Rogán Antal irányította kormánypárti kommunikációról és korrupcióról, a legnagyobb problémája pedig saját bevallása szerint is az, hogy a párt simán elengedte Varga és Novák kezét.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ukrán menekültek Békés megyében: Már el tudjuk mondani magyarul

A Viharsarok közel 80 települése közül csaknem negyven városban és községben élnek ukránok. Többségében háborús menekültek, viszont a katonakorú férfiak teljesen hiányoznak. A Magyar Vöröskereszt térségi szervezete szerint 230-an élnek és dolgoznak Békésben, s már jó ideje a segélyszervezet székházában sajátítják el a magyar nyelvet.