Kormányzati kiadvány az elmúlt nyolc év sporteredményeiről, és a magyarázat, hogyan termel mindez pénzt az egészségügynek

  • narancs.hu
  • 2018. január 29.

Fekete Lyuk

Egyértelmű, nem?

Megjelent a Hajrá, magyarok! című kiadvány, amely bemutatja az elmúlt nyolc évben elért eredményeket a sport, a sportpolitika területén, adta hírül az MTI. A kiadványt hétfőn mutatta be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, aki a kiadásért és a szerkesztésért is felelt.

És a színvonalas tálalásért is, valószínűleg, a bemutatón ugyanis azt találta mondani, hogy „felmérések alapján minden sportra fordított egy forint két forint megtakarítást eredményez az egészségügyben”. Hogy ezt Nyitrai milyen felmérés alapján állította, nem tudjuk, de az üzenet egyértelmű: továbbra sem a kórházaknak adnak pénzt, hanem a stadionoknak, miért is ne, lám, termeli a pénzt rendesen!

Nyitrai szerint a kormány három célt tűzött ki a sportban, mégpedig:

 

  • a fiatalok napi szinten sportoljanak (mindennapos testnevelés, ugyebár),
  • hogy Magyarország minél több nagy presztízsű sportesemény házigazdája legyen (az olimpia továbbra is nagy álom, ugyebár),
  • és hogy a sportoláshoz megfelelő, modern infrastruktúra álljon rendelkezésre (stadionok, ugyebár).

 

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár ehhez hozzátette: a kormány felismerte, hogy a sport az élet minden szegmensére kihat, s ezért nemzetstratégiai ágazatként kezeli ezt a területet. „Magyarország igazi sportnemzet, s a sport közös nemzeti ügy.”

Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a miniszterelnöki kabinetiroda szakértője pedig  bejelentette, hogy februárban és márciusban országjárásra indulnak Szabó Tündével és Sárfalvi Péter helyettes államtitkárral; minden megyei jogú városba ellátogatnak, hogy a lehető legtöbb helyre eljusson a Hajrá, magyarok!, és hogy folytassák a párbeszédet a sportszakemberekkel, a pedagógusokkal, a versenyzőkkel.  A 36 oldalas kiadvány 100 ezer példányban jelenik meg.

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!