Csak úgy ragyogott reggel a köztévén Kiszelly Zoltán, amikor a nagy jólétet ecsetelte

  • narancs.hu
  • 2019. január 8.

Fekete Lyuk

Az eredményeket már nem csak a közép-, de az alsóbb rétegek is érzik.

Erősen kezdte a napot a propaganda sajtó, Kiszelly Zoltán politológusnak néhány percig tartó tévés szerepléséből sikerült a legtöbbet kihoznia.

Először a hetek óta tartó tüntetések kapcsán jutott arra a megállapításra, hogy "nincs sztrájkhangulat az országban, szerinte nem jön össze a kritikus tömeg, "először a szakszervezeti lufi fog kipukkadni" – mindezt azzal alátámasztva, hogy az elmúlt hetekben nem növekedett a demonstrációk támogatottsága, az emberek nem állnak a szakszervezeti követelések mögé. Kiszelly szerint az ellenzéki pártok a túlélésükért küzdve megpróbálnak ráúszni a szakszervezeti követelésekre, az utcai "álcivilek" mozgalmaira, és már felbukkantak olyan "önjelölt politikusok" is, mint Márki-Zay Péter.

A politológus ezt követően azt is megállapította, hogy tulajdonképpen semmi okuk az embereknek az elégedetlenségre, hiszen, "a kormány 2013-ra kivergődött az adósságcsapdából, amibe a Gyurcsány-, és Bajnai-kormányok juttatták az országot. Azóta mindig egy kicsit könnyebb, egy kicsit több pénz marad az emberek zsebében". Azt sajnos nem fejtette ki, hogy pontosan kinek a zsebére gondolt, néhány tippünk nekünk azért volna. Kiszely szerint az eredményeket már nem csak a közép-, de az alsóbb rétegek is érzik.

Kiszelly Zoltántól nem meglepőek a fenti gondolatok korábban ő volt az, aki azt nyilatkozta, hogy Németország most ott tart, ahol Magyarország 2010 előtt, de szerinte a karácsonyi ételosztás is csak "liberális beetetés".

A köztévé politológusa a kamerába mondta, hogy Németország ott tart, ahol 2010 előtt Magyarország

Reménytelenség, kilátástalanság van az országban. Legalábbis Kiszelly Zoltán szerint. A köztévé erősen rajta van azon, hogy műsoraiba szinte mindig csak a Fideszhez közel álló, a kormányzati álláspontot megerősítő szakértőket hívjon be. Az M1 stúdiójában rendszeresen megfordul a nyíltan a Fidesz mellett kampányoló Nógrádi György és Georg Spöttle, a kormányközeli Alapjogokért Központ több munkatársa és Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Iskola tanára is.

Figyelmébe ajánljuk