Szüret extra

A Magyar Hírlap nagyon szerette volna lehülyézni Kész Zoltánt…

  • narancs.hu
  • 2015. március 2.

Fekete Lyuk

De a hithű orbánista sajtó éber szeme ezt kicsit benézte.

Knopf Alexandra jegyzi a napilap szakvéleményét, amely egy érdekfeszítő gondolatkísérlet erejéig összehasonlítja Tétényi Éva esztergomi polgármestert és Kész Zoltánt. Miután ezzel végzett, bebizonyítja Kész alkalmatlanságát. Két erős érvet hoz fel: 1. Kész 100 nap türelmet kért, amíg átlátja a helyzetet, tehát most nem látja át, illetve 2. ismerjük a fajtáját: „volt már szerencsénk megbizonyosodni a baloldali pártok és a hozzájuk kötődő jelöltek alkalmasságáról, és nincsenek illúzióink.”

Eddig semmi különös, az írás azért érdemel figyelmet, mert miközben azt bizonygatja, hogy Kész Zoltán alkalmatlan a pozíciójára, nem sikerül eltalálni, mi is volna ez a pozíció. Hiszen ezt írja Knopf Alexandra:

„Kedves Kész Zoltán! Száz napot egy kormány akkor szokott kérni, ha kormányváltás után fel kell mérnie a gazdasági helyzetet, amikor csontvázak hullanak ki a szekrényből, és végig kell gondolni, hogy milyen megoldásokat lehet alkalmazni. Egy polgármesternek, akinek a város napi működésének biztosítása a feladata, ilyet nem szokás kérnie.”
A cikk szombaton került ki a Magyar Hírlap oldalára, és a kommentelők azóta reklamálják, hogy talán mégse kellene polgármesterként emlegetni a frissen megválasztott parlamenti képviselőt, de a Magyar Hírlap hétfő délutánig nem helyesbített.

Neked ajánljuk