A Pesti Srácoknál érdeklődött a magyar médiahelyzetről az orosz állami hírügynökség tudósítója

  • narancs.hu
  • 2023. július 7.

Fekete Lyuk

Aki szerint a kormány „békepárti” álláspontja miatt az orosz közvélemény szemében felértékelődött Magyarország.

A magyar médiahelyzetről érdeklődött a PestiSrácok.hu szerkesztőségében Szófia Afanaszjeva, a Rosszija Szegodnya orosz állami hírügynökség budapesti tudósítója – adta hírül a PestiSrácok.hu.

A beszámoló szerint Szófia Afanaszjeva Huth Gergellyel, Georg Spöttlével és Dezse Balázzsal beszélgetve azt mondta, „az orosz közvélemény szemében felértékelődött Magyarország, a kormány békepárti álláspontja miatt”, Oroszország pedig „tisztelettel viszonyul a magyarokhoz, függetlenül attól, hogy Magyarország az EU és a NATO tagja.” Az orosz állami hírügynökség újságírúja a portál nagy büszkeségére azt is elárulta, hogy

Budapestről küldött tudósításai összeállításakor többnyire a kormánymédia, a Hír TV, az ATV és természetesen a PestiSrácok.hu híreiből tájékozódik.

A látogatás hírével kapcsolatban a Telex megjegyezte, a Vlagyimir Putyin köré kiépített államhatalom, amit Afanaszjeva is szolgál a központi ellenőrzés alatt álló hírügynökségnél, évek óta üldözi és gyilkolja a kormánytól és más pártpolitikai szereplőktől függetlenül működő orosz újságírókat. Néhány nappal ezelőtt maszkos támadók az egyik legjelentősebb orosz médium, a Novaja Gazeta újságírójának ujjait törték el, akit festékkel is leöntötték, a fejét pedig leborotválták.

(Címlapképünkön: Huth Gergely a PestiSrácok.hu főszerkesztője)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kipcsak kapcsolataink sem tetszenek Borellnek

  • Narancs.hu/MTI

Az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szóvá tette, hogy a Türk Államok Szervezetének találkozóján ott ült az Észak-ciprusi Török Köztársaság vezetője is, holott ilyen államot nem ismer el az Unió.

Magyar Péter: "Ki kell húznunk az országot az Orbán-klán karmai közül"

  • narancs.hu

Szeptembertől "kormányinfókat" fog tartani a Tisza Párt  és létrehoznak egy Lúdas Matyi Alapot, hogy magánszemélyek, vállalkozók támogatásukkal beállhassanak egy-egy jó ügy mögé. Júliusban elindul az Immunitás Program, és felállítanak egy digitális gyóntatószéket. A szombati budapesti rendezvényen Karácsony Gergelynek is üzent a párt alelnöke.