A választáson elbukott fideszes Bácskai János nem volt hajlandó kezet fogni utódjával, Baranyi Krisztinával az átadás-átvételkor

  • narancs.hu
  • 2019. október 25.

Fekete Lyuk

„Majd, ha bocsánatot kér” – sommázta utolsó hivatali gesztusát a expolgármester.

Tegnap óta Baranyi Krisztina hivatalosan is Ferencváros új polgármestere. Megtörtént az átadás-átvétel. A találkozó közel sem volt jó hangulatú. Mint ahogy azt a hvg.hu rögzítette, a fideszes Bácskai János utolsó gesztusaként pitiáner módon nem fogott kezet az őt követő új polgármesterrel.

Baranyi hiába nyújtotta a kezét. „Ez most komoly?” – kérdezi a videóban Baranyi, ám Bácskai csak az őt kísérő kollégájával jattol le, közben pedig megmagyarázza, azért nem fog kezet, mert szerinte a polgármester sértő dolgokat mondott róla és fideszes képviselőtársairól. „Majd, ha bocsánatot kér” – teszi hozzá Bácskai.

Ferencváros előző vezetése mindent megtett azért, hogy lelassítsa és nehézkessé tegye az ilyenkor szokásos átadási, átvételi procedúrát. Baranyi hivatalát elfoglalva, csupán üres iratmappákkal talált.

De mindez semmi ahhoz képest, hogy az átadás-átvételt követően kiderült, az Állami Számvevőszék, súlyos, több milliárdos szabálytalanságot tárt fel az önkormányzat projektcégénél, a FEV IX. Zrt-nél. A tényt érdekes módon bár az ÁSZ a honlapján már az év elején jelezte, hogy a vizsgálat elkészültéről, azt mégis csak a választásokat követően hozták nyilvánosságra.

Figyelmébe ajánljuk