Bayer tegnap megérezte, mit fog ma gondolni Orbán

  • BM
  • 2019. október 25.

Fekete Lyuk

Még Orbán előtt akadt ki azon, hogy Karácsony Demszkyt és Tarlóst is kitüntetné.

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök szerint megalázó, hogy Tarlós István korábbi főpolgármester Karácsony Gergely Demszky Gáborral közösen akarja díszpolgárrá avatni.

Érdekesség, Bayer Zsolt, a Fidesz véleményúthengere a Magyar Nemzetben fejtette ki hasonló aggályait. A lapot tegnap este küldték nyomdába, és ma hajnalban jelent meg, tehát Bayer még csütörtökön vetette papírra gondolatait. Tehát vagy Bayer belelát Orbán fejébe, vagy ez az új központi irány, amit a Fidesz-tag publicista is követ, vagy Orbánt megihlette Bayer.

„Ó, mily nemes gesztus! (...) Ugyanis Karácsony Gergely mondata teljes terjedelmében úgy szól, hogy Tarlós István Demszky Gáborral együtt kapná meg a Budapest díszpolgára címet. Ez így nem egyéb, mint Demszky tisztára suvickolása, kiszidolozása és Tarlós bekoszolása” – fogalmazott a publicista.

Hozzátette, Demszky „uralkodása” idején Budapest egy „koszlott, rettenetes város lett, éppen olyan negyedosztályú, mint az a népszínmű, amiben most Karácsony a főszereplő”. (Meglepő, de Orbán is hasonlóan érvelt reggel a rádióban, arról beszélt, hogy ő és Tarlós a saját kezükkel emelték ki Budapestet a koszból.)

„Ha kérhetem: (...) Tarlós István várja meg, ameddig az övéi elismerik munkáját, várja ki, amikor majd az övéitől megkapja azt a címet, amit feltétel nélkül megérdemel” – utasította a cím átvételének elutasítására a leköszönő főpolgármestert Bayer Zsolt.

Bayer Zsolt alig várja, hogy a „lakájmédia" végre újságírást végezhessen

Nyomatékosan közelebb húzta a gurulós székét a közönséghez. A 2019-es önkormányzati választások óta még nem volt a HírTV-n Bayer show, így hát vasárnap estig kellett várni, hogy Bayer Zsolt a közönsége előtt elmondhassa a szavazásról alkotott véleményét. A publicista az asztala mögül előrehúzta a gurulós székét, hogy úgy tudjon beszélni hozzájuk.

Figyelmébe ajánljuk