Ami Cristiano Ronaldonak a kóla, az Gyurcsánynak a narancslé

  • narancs.hu
  • 2021. június 18.

Fekete Lyuk

A DK elnökét is megihlette a portugál focista kólás akciója.

Gyurcsány Ferencet is megihlette Cristiano Ronaldo kólás akciója, ami a keddi EB-sajtótájékoztatón történt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a portugálok sztárja megvetéssel tolta el maga elől a két kólás üveget, lecserélve azokat egy vizes palackra. „Agua” - kommentálta egy vizesflakont lobogtatva. „Coca-Cola” - tette hozzá fintorogva.

Ennek hatására a Coca-Cola részvényárfolyama szinte azonnal 1,6 százalékot csökkent, a Coca-Cola piaci értéke pedig 242 milliárd dollárról 238 milliárd dollárra esett vissza  ez forintva átszámítva 1200 milliárdos veszteséget jelentene. A vállalat igyekezett semlegesen reagálni a helyzetre: "mindenkinek joga van, megválasztani, mit iszik” – üzenték. Ronaldo gesztusát némileg árnyalja, hogy korábban a Coca-Cola reklámarca is volt.

Ezek után több játékos is követte Cristiano Ronaldo példáját, akciója pedig a magyar politikai élet szereplőire is hatással volt, Gyurcsány Ferencre mindenképpen.

A DK elnöke egy rövidke videóban adja elő a saját verzióját: kóla helyett narancslével. Gyurcsány megragadja a narancslével teli üveget, egy pillanatra elmélázik a címke nélküli üveget a kezében tartva, majd félreteszi azzal, hogy "Narancslé? Ugyan! Igyatok inkább vizet!"

A 10 másodperces műalkotás itt tekinthető meg.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk