Nem késett sokat a magyar válasz a szivárványszínű német stadionokra

  • narancs.hu
  • 2021. június 22.

Fekete Lyuk

Kubatov válaszul piros-fehér-zölddel világíttatja ki a Fradi otthonát. 

Újabb fordulattal folytatódik a Nagy Stadionkivilágítási Botrány, miután több német stadion is szivárványszínbe fog öltözni a szerdai német-magyar Eb-találkozó idejére. 

Az ügy előzménye, hogy a múlt héten petíció indult, hogy a szerdán tartandó Németország-Magyarország Eb-mérkőzésen szivárványos kivilágítást kapjon a meccs helyzíne, a müncheni Allianz Arena, ezzel is tiltakozva a múlt héten elfogadott homofób törvény ellen. 

A döntésért felelős UEFA azonban nem engedélyezte a szivárványos kivilágítást, döntésüket azzal indokolták, hogy minden stadion egységes színekben van kivilágítva és a szövetség az egység jegyében megtiltotta a németek ötletét. 

Erre válaszként a müncheni polgármester több helyi látványosságot is szivárványszínbe fog öltöztetni szerdán, és ha a müncheni aréna nem is lesz szivárványszínű, több más német stadion igen

Nem késett sokat a magyar válasz: Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató, egyben a Ferencvárosi Torna Club elnöke a Facebook-oldalán jelentette be, hogy 

"A szurkolók felhívásának eleget téve a német-magyar Eb-meccs alatt magyar nemzeti színekbe borul a Groupama Aréna."

Vagyis a Ferencváros stadionja. Kubatov azzal is kiegészítette a posztját, hogy a többi klubvezetőt is arra kérte, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. "Fessünk holnap este piros-fehér-zöldre minden stadiont!" - írta, különösebb ideológiai indoklás nélkül. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk