Belebukott a majmos poénba a kenyai román nagykövet

  • narancs.hu
  • 2023. június 10.

Fekete Lyuk

Korábban a gyulai konzulátuson is dolgozott.

Románia visszahívja kenyai nagykövetét, Dragoș Viorel Țigăut, mert azzal vádolják, hogy rasszista megjegyzést tett – írja a Transtelex a Libertatea cikkére hivatkozva. 

Țigău tapasztalt diplomata. Korábban ő vezette a spanyolországi Castellon román konzulátusát, előtte a gyulai román konzulátuson, kanadai és nagy-britanniai román diplomáciai képviseleten is dolgozott.

Egy ENSZ-gyűlésen azonban kelet-európai diplomaták körében tartózkodva egy majmot láttak a közelben, ő pedig úgy reagált erre, „csatlakozott hozzánk az afrikai csoport”. Ezt úgy lehet érteni, hogy az afrikaiakat a majmokhoz hasonlította.

Az áprilisban történt esetről nemrég a kenyai sajtó számolt be. A román külügyminisztérium azonnal hazahívta a diplomatát, a tárca illetékes testülete pedig eljárást indított az ügyben. 

 

 

Țigău, aki 2021 márciusától volt kenyai nagykövet, bocsánatot kért a történtekért az érintettektől, és bizonygatta, minden olyan viselkedést és attitűdöt elítél, amely nem a kölcsönös tiszteleten alapszik. 

A leadkép forrása a Kenyan Foreign Policy oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk