Rákay Philip: „Fogalmad sincs arról, milyen nemes ügyekért áldozok rendszeresen, hogy hány családot tartok el”

  • narancs.hu
  • 2023. június 7.

Fekete Lyuk

"Visszavágott" Nagy Ervinnek a NER kedvenc filmrendezője.

Nem hagyja annyiban Rákay Philip hivatásos kormánypropagandista, megafonos „influenszer”, egykori zenetévés, aki újabban a Káel Csaba-féle Nemzeti Filmalap kedvenc rendezőjének számít, és 6,8 milliárd forintból készítheti el a kickbokszoló Petőfiről szóló filmet.

Tegnap mi is megírtuk, hogy miután Rákay csúnyán nekiment Nagy Ervin színművésznek egy interjúnyilatkozata miatt, amiben kiállt a tanárok mellett, Nagy is válaszolt, és azt írta: „Nem adjuk oda Magyarországot féltehetségeknek.”

Rákay most visszaüzent, többek között cikkünk alá is bekommentelte a posztját, amiben az állt:

  • most akkor „Gőgös Gúnár Gedeonként” vonultam, vagy „maga alá piszkító csivavaként”?
  • „fogalmad sincs arról, milyen nemes ügyekért áldozok rendszeresen, hogy hány családot tartok el, és hány nehéz helyzetbe került embert támogatok évek óta!”
  • a gyerekei nemzetközi iskolába járnak, mert apjuk politikai szerepvállalása miatt zaklatták őket,
  • „A magyar filmkultúra – néhány tucat alkotást kivéve – a rendszerváltoztatás óta mizerábilis állapotban van, s nem mi tettük tönkre.”
  • Rákay Philip szerint Schilling Árpád nem tehetséges,
  • Rákay szerint Nagy nem érti, hogy milyen szörnyű „a globalista gazdasági és hatalmi hálózatok mindent átszövő, kártékony működése”, „a nyílt társadalomnak becézgetett elmebaj terjedése”.

A milliókkal kitömött propagandista végül azt mondja, hogy Nagy Ervinben minden bizonnyal „valami elfojtott vágyálom be nem teljesülése”, vagy „netán a Tanácsköztársaság máig fel-felbuggyanó, komcsi hagyománya”, hogy Rákay aranymercijeit emlegeti. Végül nagylelkűen felajánlja: „viszlek egy kört valamelyikkel...”

Rekonstruáljuk hát az események kronológiáját: a Megafon propagandistájaként Rákay beleköt Nagy Ervinbe, majd amikor az válaszol, megsértődik, és pontokba szedve követeli az igazát. Nem túl fifikás: vajon neki kicsoda ad tanácsot?

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk