Bencsik András: Rossz oldalon állnak a magyar katonák Koszovóban

  • narancs.hu
  • 2023. június 5.

Fekete Lyuk

Hát persze. 

„Azt kell mondanunk, hogy a magyar katonák jelen pillanatban a rossz oldalon állnak” – mondta a Koszovóban kialakult feszültségről Bencsik András a HírTv Sajtóklub című műsorában, melyet a Népszava szemlézett. 

A Demokrata főszerkesztője szerint „rossz, gonosz, pusztító érdeket segítenek érvényre jutni”, s most emiatt szenvednek. Ezzel a NATO koszovói missziója, a KFOR kötelékében szolgáló magyar katonákra gondolt, akik közül 27 megsebesült, amikor az észak-koszovói Zvečanban szerb tüntetők támadtak rájuk. Ő maga sajnálja a katonákat, mivel parancsra cselekednek, és megjegyezte, hogy párszor megtörtént a magyar történelemben, hogy kényszerből Magyarország egy rossz ügy mellé állt oda, mivel „az erősebb hatalom” belesodorta. Éppen ezért ez hatalmas próbatétel Magyarország számára. 

„Van-e módja Magyarországnak azt mondani, hogy ebben a disznóságban nem veszünk részt?” – tette fel a kérdést. 

Bencsik András nemrégiben annak adott hangot, hogy Ugandában annyira szigorú melegellenes törvényt hoznak, melynek értelmében a homoszexuálisok akár halálbüntetést is kaphatnak. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk