Borkai azért tiltatta le az interjúját, hogy megjelenjen

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 8.

Fekete Lyuk

Kacifántos magyarázatot adott Győr egykori polgármestere öt és fél órás interjújáról.

Győr volt fideszes polgármestere, a jövő évek önkormányzati választásokon függetlenként induló Borkai Zsolt egészen furcsa magyarázatot adott arra, miért akarta letiltatni a vele megjelent interjút a Partizánon: azért, mert szerinte csak így tudta elérni, hogy a vágatlan, öt és fél óráig tartó verzió jelenjen meg – írta Borkai Facebookon.

„Már az interjú alatt élesen érzékelhető volt a riporter rosszindulata és szenzációéhsége. Ha vágják az interjút, szövegkörnyezetükből kiragadott mondatokat, gondolatokat rosszindulattól vezérelve tesznek egymás mellé, akkor sosem derül ki a valóság”

– magyarázta a polgármester.

A magyarázat azért is érdekes, mert a Partizán eddig is teljesen szabadon elérhetővé tette interjúit a támogatóinak, illetve a hanganyagokat podcast formájában bármelyik Spotify- vagy Apple Music-előfizető is élvezhette.

A kedden megjelent interjúban a jachtos orgiába, illetve egy arról készült videóba belebukott Borkai emlékezeteset alakított: először előadta, a DK-t sejti a videó kiszivárgása mögött, amikor pedig az interjút készítő Gulyás Márton felvetette neki, hogy talán a Fidesz is intézhette, elsírta magát. Emellett szó volt még korruciógyanús ügyekről és a családja gazdagodásáról is, amik Borkai szerint teljesen rendben vannak.

A politikus tehát tulajdonképpen túljárt a Partizán eszén, ugyanis így mutathatta be, hogy nincs takargatnivalója. „Ezt másként nem lehetett volna elérni. Örülök, hogy végül a teljes, vágatlan anyag került ki” – tette helyre a dolgokat Borkai Zsolt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elbocsátásba kezdett az Opera, sztrájkolót is kirúgtak

A szakszervezetek szerint az elbocsátások célja a megfélemlítés, az Opera vezetése bosszút áll olyan kollégákon, akik részt vettek a béremelést kiharcoló tavaszi sztrájkban. Hétfőn egyeztetésre várják Ókovács Szilveszter főigazgatót, és a felmondások visszavonására szólítják fel.