Bűz-gate: az ember, aki megszívatta a Miniszterelnökséget

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 5.

Fekete Lyuk

A gyakorlott troll a Miniszterelnökség államtitkárából is hülyét csinált.

Egy troll csapdájába sétált bele Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára - írja az Átlátszó.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó rákérdezett a Budapestet augusztus elején elárasztó bűz okára, Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára pedig válaszában azt írta, hogy két kormányhivatal is dolgozott az ügy kivizsgálásán, s mint megállapították, a bűz "az Óbaroki Kerti Vasút Kft. által Óbarok-Újbarok-Bodomér közötti földeken végzett trágyázási tevékenységéből származott".

Orbán Balázs

Orbán Balázs

Fotó: M1

Orbán Balázs szavait némileg komikus színben tünteti fel, hogy az Óbaroki Kerti Vasút Kft. nem létezik, így nehéz is lesz majd a céget felelősségre vonni.

A Miniszterelnökség államtitkárát és a kormányhivatali vizsgálatot végzőket (és a sajtó jelentős hányadát is) alighanem egy Egres Béla névre hallgató, gyakorlott troll vezette meg, aki az Átlátszó információi szerint "arról híres, hogy különböző politikai pártok, cégek és csoportok nevében nyilatkozik anélkül, hogy az érintettek tudnának róla. Egres nyilatkozott már többek közt a CÖF, a Fidelitas és a Fradi ultrák nevében is".

Egres az értelmi szerzője annak az augusztusi közleménynek, melyben a (nemlétező) "Óbarok kerti vasút hálózat és a hozzá kapcsolódó Felcsút Natura 2020 projekt" (nemlétező) marketing igazgatója beismeri, hogy a (nemlétező) Óbaroki Kerti Vasút Kft. a felelős az augusztus elején Budapestet elárasztó bűzért.

Mint annak az Átlátszó utánajárt, az említett cég éppúgy nem létezik, mint a Felcsút Natura 2020 projekt, és kisvasút sincs Óbarokon. De jó hír, hogy legalább Óbarok létezik.

Orbán Balázs ennek ellenére azt írta: "a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalának Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának, Levegő – és Zajvédelmi Osztálya foglalkozott a Pest megye és Budapest területén, 2019. augusztus 8-án érezhető trágyaszag keletkezési helyének meghatározásával. A rendelkezésére álló információk alapján a bejelentésekben kifogásolt szaghatás az Óbaroki Kerti Vasút Kft. által Óbarok-Újbarok-Bodomér közötti földeken végzett trágyázási tevékenységéből származott."

Figyelmébe ajánljuk