Végrehajtást indított Habony ellen a bíróság, mert nem fizette ki a Jobbiknak megítélt 76 200 forintos perköltséget

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 4.

Fekete Lyuk

Habony komolyan hitt abban, hogy nem közszereplő, ezért beperelte a pártot a „Ti dolgoztok, Ők lopnak” szlogenű plakátjai miatt. Csak aztán rajta kívül senki nem gondolta azt, hogy nem közszereplő.

A Jobbik közlése szerint a bíróság végrehajtási eljárást rendelt el Habony Árpád ellen, mert nem fizette ki a Jobbiknak a jogerősen megítélt 76 200 forintos perköltséget.

Habony 2017-ben perelte be a pártot, mert a „Ti dolgoztok, Ők lopnak” feliratú plakátjaik egyik változatán ő maga is szerepelt.

Habony Árpád sérelmezte, hogy szerepel a párt reklámanyagán, mondván, nem közszereplő. Csakhogy azóta a Kúria is megállapította, hogy Orbán Viktor tanácsadója közszereplőnek számít. Az emiatt tett egyik panaszát az Alkotmánybíróság is elutasította.

„Vajon Orbán Viktor milliárdos munkanélküli jobbkezét kirakják-e a Palazzo Dorottya nevű palotában bérelt luxuslakásából, vagy az éves ibizai VIP klubtagságát, a Gucci-táskagyűjteményét, esetleg az exkluzív magánrepülőzésre szóló bérletét fogják-e elvenni?” – teszi fel a kérdést a Jobbik.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?