A fideszes Czerván György tanárbántalmazást emleget Gyöngyöspatán

  • narancs.hu
  • 2020. február 2.

Fekete Lyuk

Összekötött egy nagykátai tanárbántalmazási ügyet a gyöngyöspatai kérdéssel.

Az RTL Klub Híradója közölte azt a felvételt, amelyet diákok készítettek pénteken a Nagykátai Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában, és amelyen egy tanuló beszól tanárának, lökdösi,  megpöcköli az állát, majd egy fadarabbal hadonászva fenyegeti.

A csatorna beszámolója szerint az iskola jelentette az esetet a fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, amely fegyelmit indított a diákok ellen, a helyi rendőrség pedig nyomozást indított közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt.

A térség fideszes országgyűlési képviselőjének, Czerván Györgynek viszont máris sikerült összekötnie a nagykátai felvételt a gyöngyöspatai iskolai szegregációval és azzal, hogy a kormány nem akarja kifizetni a szegregáció miatt megítélt kártérítést a károsult gyerekeknek.

Czerván közölte, elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja a nagykátai iskolában történt tanárbántalmazást, ezért arra kérte a minisztériumot és a kormányt, vizsgálják meg, mit lehet tenni az ilyen jelenségekkel szemben.

"Az ilyen viselkedésre nincsen mentsége sem a diáknak, sem a szülőnek, függetlenül attól, hogy ki milyen szociális körülmények között él" - mondta, majd hozzátette:

azért kéri az illetékes minisztérium és a kormány vizsgálatát, mert nagyon hasonlóakról számoltak be gyöngyöspatai pedagógusok, akiket - elmondásuk szerint - szóban és fizikailag is bántalmaztak roma diákok.

Gyöngyöspatán egyébként az általános iskolában fizikailag is szegregálták a cigány tanulókat, a földszinten voltak a roma osztályok, az emeleten pedig a nem roma osztályok, a roma tanulók nem vehettek részt informatika- vagy úszásoktatásban sem.

Figyelmébe ajánljuk