Dávid a tettes: megütött egy Ismerős Arcot a kokárdájáért Tatabányán

  • narancs.hu
  • 2016. március 14.

Fekete Lyuk

A Jobbikot teljesen kiborította a nemzeti rock nagyágyúi elleni merénylet.

Tegnap tette közzé az Ismerős Arcok együttes Facebook-oldalán az alábbi közleményt: „MEGÜTÖTTÉK AZ ISMERŐS ARCOK ZENEKAR VAK SZAXOFONOSÁT – TÁNCZOS ISTVÁNT – A KOKÁRDA VISELÉSE MIATT! A mai tatabányai koncerthelyszínre történő megérkezés után 3 személy inzultálta és megütötte a zenekar technikusait és a zenekar szaxofonosát, majd az incidens után azonnal távoztak. Amit tudunk: fehér 5 ajtós Ford Focus személygépkocsi, a rendszám első betűje: L, az egyikük neve Dávid. A történtekről hangfelvétel készült. Szégyen, hogy ez megtörténhet 2016-ban Magyarországon.”

Mi is így gondoljuk.

Ám mivel a szövegből sem az nem derül ki, hogy mi lett a vak szaxofonossal, sem az, hogy értesítették-e rendőrséget, illetve az sem, hogy a szervezők – és a többi tagok – miért nézték tétlenül a garázdákat, elég különösnek tűnik ez az elbeszélés. Különös, hogy a közlésnek az a része, hogy mégis mi lehetett az oka, hogy egy fogyatékos embert bántalmaztak, teljesen homályban marad, de még az is, hogy megtartották-e egyáltalán a koncertet. Úgy látszik, az Ismerős Arcok szerint mindez lényegtelen. Csupán a kokárdatépés a lényeg, illetve az, hogy Dávidnak hívták az egyik verekedőt. Nem, majd Góliátnak!

Az természetes, hogy egy ilyen közlés után a kommentelők hasonló módon, bár kissé harsányabban adnak hangot felháborodásuknak, az viszont mindenképp meglepő, hogy a rajongók mellett a Jobbik is bedobta az Ismerős Arcok tegnapi kalandját, s ezt a közleményt juttatta el az MTI-hez: „A Jobbik a leghatározottabban elítéli az Ismerős Arcok zenekar elleni vasárnap esti támadást. Felháborítónak tartjuk, hogy Magyarországon nemzeti ünnepünk közeledtével a kokárda viselése miatt ugyanúgy támadás érhet magyar embereket, mint az úgynevezett rendszerváltás előtt. Követeljük az elkövetők szigorú, példás megbüntetését! A Jobbik együtt érez a zenekarral, hiszen »egy vérből valók vagyunk«!”

Figyelmébe ajánljuk