Deutsch karmolja Navracsicsot

  • narancs.hu
  • 2020. január 8.

Fekete Lyuk

Bármit is jelentsen ez.

„Én nagyon karmolom a korábbi üzengetős helyett a sejtelmes, szomorú, kicsit sértett, kényszeredetten mosolygó és nagyon okos, de titokzatos új Navracsics Tibor szerepet. Ennyi” – fogalmaz Facebookon Deutsch Tamás a Facebookon.

Az EP-képviselő két cikket is belinkelt (üzengetős Navracsics, kicsit sértett, kényszeredetten mosolygó, nagyon okos, de titokzatos Navracsics – az egyiken egy 2017-es, Jean-Claude Junckerrel írt levele olvasható a kormánybiztosnak, a másik pedig egy tegnapi nyilatkozatát tartalmazza), amivel szemlélteti a kormánybiztos „állapotait”. Hogy a „karmolom” pontosan mit takarhat, azt nem tudjuk, de nagy valószínűséggel annyit jelent, hogy: „csipázom” vagy „bírom”.

Egyébként Navracsics Tibor tegnap nyilatkozott arról, hogy szerepe van (és milyen nincs) a Fideszen belül.

Navracsics szerint nem tartozik a „Fidesz belső ellenzékéhez", de a párt „főáramához" sem

Egy éve van a pártnak arra, hogy megszólítsa a szavazókat a kormánybiztos szerint. Magánvéleménynek tartja, hogy Török Gábor politológus nemrég - Lázár Jánoshoz hasonlóan - a párt belső ellenzékéhez sorolta őt, de „azt mindenki tudja", hogy az ő gondolkodásmódja nem „a mostani Fidesz főáramához tartozik" - mondta az N1TV-nek Navracsics Tibor.

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).

Betű szerint

A főpolgármester-választás körüli újraszámolási hercehurca, na meg a Magyarországon is mesterségesen gerjesztett fociláz közepette úgyszólván teljesen elsikkadt, hogy a múlt pénteken megszületett az elsőfokú ítélet a polgári engedetlenség miatt kirúgott hat karinthys tanár ügyében.

Két indítvány

Miután június 14-én újraszámolták az érvénytelen szavazatokat, a Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte. A döntés azonban nem végleges, Karácsony a választás eredményének megsemmisítését és a szavazás megismétlését indítványozta.

„Ahová pont befértem”

Bányai Kelemen Barna hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.