Bencsik: „Az elhalt aljnövényzet okozta a tűzvészt Ausztráliában”

  • narancs.hu
  • 2020. január 8.

Fekete Lyuk

Tuladonképpen a zöldek tehetnek mindenről. Na meg Karácsony Gergely.

„Lapzártakor még nem lángoltak a budapesti erdők, a nagykörúti bozótos sem parázslott, és úgy nézett ki, hogy az elkövetkező napokban sem kell számolni plusz negyvenfokos hőséggel” – írja Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője vezércikkében, amit a 24.hu szemlézett.

Bencsik párhuzamot von Karácsony Gergely által kikiáltott, fideszesek által csak „üres retorikai fogásnak” minősített klímavészhelyzet, valamint az ausztráliai tűzvész között. Hozzáteszi, a józan ausztrálok közül egyre többen mondják, hogy a katasztrófában nagy szerepe van a Karácsony-féle klímaharcos zöldeknek.

„A meleget ugyan nem a zöldek csinálták, azonban az, hogy hosszú évek kitartó munkájával elérték, hogy a nyaranta mindig rendkívül forró, középső területein pokoli sivataggal megvert Ausztrália erdeit és bozótosainak alját az elhalt növényzettől még véletlenül se tisztogassa az ember, mert annak olyan természetesnek kell lenni, ahogy azt a Jóisten rosszkedvében megteremtette, az ő bűnük” – fogalmaz.

Úgy véli, hogy a roppant gyúlékony massza, ami felhalmozódott az ausztrál erdők tövében, felér egy pokolgép erejével.

„Az ausztrálok bizonyára elgondolkodnak majd azon, hogy kell-e mindenben a hülyeségig szektás zöldmozgalmárokra hallgatni, vagy esetleg megkockáztathatják a józan ész rehabilitálását” – írja Bencsik András. A Demokrata főszerkesztője igazi vészhelyzetnek nem a klíma változását tartja, hanem azt, ha most vasárnap lennének a választások, és a Fidesz-KDNP-t legyőzné az egyesült ellenzék.

Ezt az „csak a bozótos ég”-szerű dumát már hallhattuk korábban, csak akkor Kósa Lajos fejtette ki véleményét, és az Amazonas-medencében lejátszódó katasztrófa volt a téma. De ez legalább egy elképzelés, ugyanis Schmidt Mária a klímaválsággal kapcsolatos „szavakat sem érti”. Bencsikéhez hasonlóan szokatlan álláspont a Ferencz Orsolya űrügyi miniszteri biztosé is, aki tulajdonképpen a Föld állapotáért a fiatalokat teszi felelőssé.

Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos lényegében a fiatalokat hibáztatja a Föld állapotáért

Ez is egy álláspont. Szerencsére Ferencz Orsolyának van elképzelése a klímaváltozással kapcsolatban, nem úgy, mint Schmidt Máriának, aki „még a szavakat sem érti". Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos szerint a „boomer-generációt (tehát a 1946 - 64 között született személyek csoportját - a szerk.) divatos hibáztatni".

Ne felejtsük el azt sem, hogy Bencsik egyszer már elkápráztatott minket katasztrófa- és tűzvédelmi ismereteivel, amikor egy focilabdán próbálta meg szemléltetni az amazonasi tűzvész méretét.

A legkeményebb propagandisták is lefagytak, amikor Bencsik András egy labdán mutatta meg, miért nem akkora gond az Amazonas-tűz

Sajtótörténet! Nem nagyon jutunk szóhoz mi sem, most hogy megnéztük Bencsik András parádés labdamutatványát, amint megmutatta ország-világnak, miért nem akkora gond az Amazonas-tűz. Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Figyelmébe ajánljuk