Dömötör Csaba: "Nyugodtan sorba állhatnak bocsánatkérésre" azok, akik támadták a magyar demokráciát

  • narancs.hu
  • 2020. május 24.

Fekete Lyuk

Az államtitkárnak erősen indult a vasárnap reggele: megvédte a magyar demokráciát és beszólt az ellenzéknek.

"A rendkívüli jogrend visszavonása azért történhet meg, mert a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszát eredményesen zárta Magyarország" - ezt találta mondani Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Dömötör Csaba azt is megjegyezte, hogy a koronavírus-járvány Magyarországon sokkal kevesebb emberéletet követelt más európai országokhoz képest, ez teszi most lehetővé az élet fokozatos újraindítását, és azt, hogy a munkahelyek védelmével is erőteljesebben foglalkozzon a kormány.

A rendkívüli jogrend visszavonása az államtitkár szerint arra is felhívja a figyelmet, hogy "nyugodtan sorba állhatnak bocsánatkérésre" azok a közéleti szereplők, akik az elmúlt hetekben emiatt támadták Magyarországot és a magyar demokráciát. Szomorúnak nevezte, hogy köztük sok hazai ellenzéki politikust is találni. Majd hozzátette, hogy az ellenzék folyamatosan megtorpedózta az összefogást azzal, hogy nem szavazták meg a törvényeket és valótlanságokat terjesztettek, például arról, hogy az egészségügyi dolgozók nem kapnak felszerelést.

Ez Dömötör szerint "nagyon nincs rendben", az pedig jó lenne, ha "ezt a típusú álhírgenerátort" minél hamarabb kikapcsolnák, mert sok szempontból káros.

Figyelmébe ajánljuk