Virtuális Békemenetet hirdetett a CÖF

  • narancs.hu
  • 2020. május 25.

Fekete Lyuk

A Liget-projekt megmentéséért.

A Liget-projekt megmentéséért hirdet virtuális békemenetet Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) – derült ki a szervezet Facebook oldaláról.

Kedden 16 órától "a főváros online lakossági fórumot tart az ügyben, javasoljuk, és kérjük, hogy minél többen kapcsolódjanak rá a lehetőségre annak érdekében, hogy közösen figyelhessük az ott elhangzottakat, s hogy minél szélesebb körben legyünk tájékozottak arról, hogy milyen eszközökkel próbálják „megfúrni” az Orbán-kormány 7 éves munkájának eredményét, s elvenni mindnyájunk reményét nemzeti vagyonunk gyarapodásától – fogalmaz a CÖF felhívásában.

Mivel a járványhelyzet miatt nincs lehetőség a Békemenet megtartására, ezért azt kéri a szervezet, hogy tekintsenek a holnapi online lakossági fórumra úgy, mint egy virtuális Békemenetre az eredeti Liget-projekt megmentése érdekében.

A fővárosi közgyűlés korábban arról döntött, hogy a Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) tervezett módosításának elfogadásáig változtatási tilalmat rendelnek el a Városligetre.

A parlament viszont megszavazta a múlt héten Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nevén jegyzett salátatörvényt is, amely a többi között eltörölte a változtatási tilalmat a Városligetben. A kormány ezzel felülírta a fővárosi közgyűlés vonatkozó rendeletét. Volt, aki úgy értelmezte, ez egyenes utat jelent a leállított Liget-projekt végigviteléhez, Karácsony Gergely főpolgármester azonban nem osztotta ezt a véleményt.

Figyelmébe ajánljuk