Egyenválaszt küldtek a tankerületi igazgatók: minden eshetőségre fel kell készülni

Fekete Lyuk

Szigorúan bizalmas levélben szólította fel a belügyminiszter a tankerületi központokat, hogy fel kell mérni az intézményekben a gázról a fatüzelésre történő átállás lehetőségét.

Megkérdeztük, mi a helyzet Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Két tankerületi központból válaszoltak, egyből, a szolnokiból (még) nem.

Sági István, a Karcagi Tankerületi Központ igazgatója azt válaszolta érdeklődésünkre, hogy a tankerületi központ folyamatosan vizsgálja az épületek zökkenőmentes üzemeltetésének kérdéseit és feltételeit. A fűtési időszak megkezdése előtt ez minden évben hangsúlyos és kiemelt feladata a fenntartónak. Mivel egész Európában komoly kihívásokat jelent az energiaellátás biztosítása, és az Európai Unió a gázfogyasztás korlátozásáról döntött, indokolt minden eshetőségre felkészülni, még akkor is, ha annak csekély a valószínűsége. Sági hozzátette: "Jelezni szeretném, hogy csak egy felmérésről van szó, amely még nem zárult le, hiszen több szakhatósági vizsgálatra is szükség van ahhoz, hogy a későbbiekben, ha szükséges lesz, döntéseket lehessen hozni."

Szó szerint hasonló választ küldött lapunknak Zsemberi Zoltán is. A Jászberényi Tankerületi Központ igazgatója azt írta, hogy a tankerületi központ folyamatosan vizsgálja az épületek zökkenőmentes üzemeltetésének kérdéseit és feltételeit. A fűtési időszak megkezdése előtt ez minden évben hangsúlyos és kiemelt feladata a fenntartónak. Mivel egész Európában komoly kihívásokat jelent az energiaellátás biztosítása, és az Európai Unió a gázfogyasztás korlátozásáról döntött, indokolt minden eshetőségre felkészülni, még akkor is, ha annak csekély a valószínűsége. Zsemberi is hozzátette: "Jelezni szeretném, hogy csak egy felmérésről van szó, amely még nem zárult le, hiszen több szakhatósági vizsgálatra is szükség van ahhoz, hogy a későbbiekben, ha szükséges lesz, döntéseket lehessen hozni."

Nagy valószínűséggel Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója is ugyanezt az egyenválaszt küldené el lapunknak. Legalábbis meglepő lenne, ha nem.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.