Ereszcsatornán mászik annak a könyvnek a főhőse, amelyet a parlamenti dolgozók gyerekeinek küldtek Mikulásra

  • narancs.hu
  • 2021.11.30 08:39

Fekete Lyuk

Szél Hozta Rézvitéz kalandjai egy ponton a Parlament ereszcsatornáján vezetnek lefelé.

Az Országgyűlés Hivatala mikuláscsomaggal lepte meg az ott dolgozók gyerekeit, amely tényleg kedves szokás, nincs is ezzel semmi baj. A legszebb az egészben az, hogy az idei ajándék egészen frappánsra sikeredett, erre pedig Tordai Bence hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán.

"Nem lehet nem nevetni azon a – fideszesek számára kellemetlen – véletlenen, hogy az ajándékcsomagba lévő Országházi mesekönyvben milyen illusztráció rejlik. A könyv főhőse, a Szél Hozta Rézvitéz a Parlament ereszcsatornáján mászik" - írja Tordai, mellékelve a könyv illusztrácóját is, amelyben valóban a kis főhős épp az országház csatornáján csúszik lefelé.

Tordai hozzáteszi, a kép mellett a szöveg az, hogy “az éjszaka látottak is új hittel és erővel töltötték el a szívét”. 

A történet utalásjellege valóban szórakoztató, hiszen épp egy éve történt, hogy Szájer József épp ilyen módon "távozott" egy brüsszeli illegális szexpartiról. Szájer, miután menekülés közben, droggal a hátizsákjában bukott le,  2020. november 29-én lemondott EP-képviselőségéről.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Neked ajánljuk

Pusztába kiáltott borsó

  • Sándor Panka

Az előadás Sidney Lumet 1976-os (hozzánk 1980-ban eljutó), azonos című filmje nyomán készült. Az Oscar-díjakkal dúsan dekorált filmet Lee Hall tette színpadra 2017-ben, s most ezt az adaptációt használja Puskás Tamás rendezése is.

Bajnokok reggelije

A minap elindult Sportrádió első néhány perce hűen tükrözi a magyar rádiós szcéna mentális állapotát. Harsányi Leventét, miután a „megújuló” Petőfi rádióból kiakolbólították, kis híján mártírként siratták el. Ugyanő a Himnusz alatt most úgy feszített új munkahelyének nyitóünnepségén, mint pók a lucernásban.