Game over: bezúzatták a fütyis kifestőkönyvet

  • narancs.hu
  • 2017. április 1.

Fekete Lyuk

Hatásos volt a botrányos színező ellen indított petíció.

A hvg.hu vette észre múlt héten a neutrális Napközis házi feladat címmel ellátott, ám meglehetősen szókimondó szexuális felvilágosító részt is tartalmazó, elsősöknek szánt kifestőkönyvet. Az alkotók az obszcenitás mellett megdöbbentően gagyi ábrákkal is sokkolták fiatal közönségüket, és persze a gyanútlan napközisek szüleit.

A könyv elleni online petíciót több mint 10 ezren írták alá, és miután a CBA is levette polcairól az inkriminált füzetet, a kiadó bejelentette, megszünteti annak forgalmazását, a példányokat pedig bezúzza. A Bors szerint azoktól pedig elnézést kértek, akiket a tartalommal vélt vagy valós okokból megsértettek. Csípősen megjegyezték: remélik, hogy a gyerekek nevelése során nem az interneten született támadó megjegyzésekből merítenek a szülők.

A botrány kapcsán ajánljuk dr. Gyurkó Szilvia írását a szexuális edukáció dilemmáiról.

Neked mi a perverziód? - Ez a baj a hatéveseknek szánt felvilágosító kifestőkönyvvel a szakember szerint

Woody Allen 1972-es, Amit tudni akarsz a szexről... című filmje hét önálló epizódból áll, ezek egyike a „Mi az ön perverzitása?”. A történetben egy rabbi perverz szexuális fantáziája elevenedik meg egy tévés kvízshow színpadán: először megkötözik, aztán egy fiatal nő ostorral veri, miközben a felesége disznóhúst eszik a lábánál.

Figyelmébe ajánljuk