Egyetlen dalban mondjuk el, hogy Simicska Lajos mit művelt ma Vajnával, Habonnyal és Orbánnal

  • narancs.hu
  • 2015. október 15.

Fekete Lyuk

Simicska megvárta, amíg Vajnáék ünnepélyes sajtótájékoztatón bejelentik, hogy a kormány megszerezte a Tv2-t. Aztán robbantott.

Ma délelőtt Andy Vajna hivatalosan is bejelentette, hogy megvette a Tv2-t a két ügyvezető-tulajdonostól. A tévé leendő vezetőjével, Dirk Gerkensszel diadalittas sajtótájékoztatót is tartottak délután. A sajtó elkezdte elemezni, mit jelenthet, hogy Vajna, vagyis Habony, vagyis Orbán megszerezte a második legnagyobb kereskedelmi tévét. És akkor jött Lajos.

Legfőbb bizalmi embere, Fonyó Károly felhívta az Indexet, és közölte, hogy a Tv2 már két napja az övé, és a két ügyvezetőt, akik ma aláírták a szerződést, Fonyó már rég kirúgta. Nem tudjuk, mi az igazság, de valószínűleg a helyzetet a legérzékletesebben az alábbi műalkotás ábrázolja. A videón Fonyó Károly a háttérben, vállára vetett zakóban mosolyog. De persze nem ő a főszereplő.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.