ifj. Lomnici keményen megdolgozik a „hitelességéért”

  • narancs.hu
  • 2019. január 21.

Fekete Lyuk

Terjedelmes dolgozatban bizonyítja, hogy nem csak akkor tud beleállni az ellenzékbe, ha mások -például a köztévé riportere - szavakat adnak a szájába.

„[...] Abban, hogy az ország a baloldali és liberális politikusok jóvoltából elvesztegetett tizenkét évet és a csőd szélére jutott 2006-ot követően, nem elhanyagolható szerepet játszott a balliberális média, valamint annak megmondóemberei” - olvasható a Századvég Alapítvány jogi elemzőjének, ifj. Lomnici Zoltánnak a publicisztikája a 888.hu-n, amit azzal folytat, hogy: „Néhány évvel ezelőtt, ha Uj Péter, az Index mindenható ura összevonta szemöldökét, annak komoly politikai következményei lehettek. Ma ugyanerről az úrról a bukás, a kútmérgező 444, Soros György, illetve a hősünk nyakára ültetett Nemcova asszony és Valer Kot helytartó jut az eszünkbe. A 444-ről pedig a tudatmódosító szerek...

Lomnici szerint a média akkor képes tartósan meghatározó befolyást gyakorolni az emberekre, ha ismeri és érti az adott népesség gondolkodását, történelmét és érzelmeit. „Pusztán a gyarló emberi tulajdonságokra, a gyűlöletre hosszú távon nem lehet eredményesen építeni, ennél ravaszabbnak és – urambocsá! – tehetségesebbnek kell lenniük a megbízóknak, a szerkesztőknek és az újságíróknak” - írja a szerző.

A java még csak ez után jön, amikor is Lomnici azt állítja, „az, hogy sokak szerint Magyarországnak jutott a legtehetségtelenebb ellenzék, nagyon nagy baj. Ez már a spekuláns Soros György figyelmét sem kerülhette el. Rájött, hogy az ország formálására szánt milliárdjai nem hasznosulnak, falra hányt borsónak bizonyult a sok tanítás. A magyarság érzékenyítése megoldhatatlan feladatnak tűnik. Ha az ellenzék használhatatlan, a sajtó már nem képes az emberek szájába rágni, hogy mit kell mondani és gondolni, akkor be kell vetni az általa pénzelt civil szervezeteket, amelyek már eddig is nagy szolgálatokat tettek az országnak, és távol tartották magukat a napi politikai küzdelmektől. Soros György okos ember, rájött a helyes megoldásra, ezért a nemzeti erők vesztésre álltak.”

Az írás ezen pontján érdemes emlékeztetni Lomnicit, nem épp az ellenzéki sajtóra jellemző az, hogy az emberek szájába rágja, mit kell mondani:

Figyelmébe ajánljuk