A kormány bevédte az Európát Soros György gázkamrájának nevező Demeter Szilárdot, maradhat a PIM élén

  • narancs.hu
  • 2020. november 30.

Belpol

Az ellenzék szerint ”Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci”.

Ellenzéki parlamenti képviselők a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjének lemondását követelték az Országgyűlés hétfői ülésnapján. Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes nyitotta meg a parlamentet a napirend előtti felszólalásával, majd válaszolt a kérdésekre.

A DK-s Arató Gergely egyebek mellett Demeter Szilárdra terelte a szót, aki, mint ismert, a hétvégén publicisztikájában azt találta írni, hogy Soros György a liberális Führer, és Európa az ő gázkamrája.

“Nem mondta el a kormány, hogy leváltotta Demeter Szilárdot. Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci. Ha önök komolyan vennék azt, hogy ebben az országban fontos a demokrácia, akkor ez az ember nem lehetne a helyén. Azzal, hogy a helyén van, önök közösséget vállalnak egy antiszemitával, egy nyílt nácival.”

Arató mellett az MSZP-s Burány Sándor is kiemelte, hogy nem hallott Demeter lemondásáról.

A szintén MSZP-s Harangozó Tamás fel is tette a kérdést, miszerint: “Demeter Szilárd meddig maradhat a helyén, mikor hozzák meg a döntést?”

Az LMP-s Csárdi Antal is beállt a sorba, és más téma felvezetése után maga is megkérdezte, “Meddig lesz még pozícióban Demeter Szilárd? Hány percig lesz még ő pozícióban? Mikor határolódik el tőle a kormány, mikor hozza meg az elvárható és szükséges döntést?”

Varga Mihály úgy reagált, hogy szerinte a PIM-főigazgató elismerte a hibáját, ráadásul a cikket és a Facebookját is törölte.

”Itt megjegyezem, a baloldal itt is kettős mércével beszélt, amikor valaki azt mondta egy baloldali polgármester, megérdemelten kapta az év embere címét Adolf Hitler, hallgattak, ahogy Bíró László esetében is” – ezzel Varga a borsodi időközi választás egyik kulcstémáját idézte fel, amely során, mint ismert, az ellenzék egy 2018-ban még judapestező politikus mögé állt be.

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.