Ilyen 1984-et Orwell se tudott: Deák Bill Gyula kibokszolt arccal játssza el a szerecsen királyt

  • narancs.hu
  • 2017. december 24.

Fekete Lyuk

Elég dermesztő a botcsinálta filmrendező híres karácsonyi show-ja.

Ha létezett a Kádár-korszaknak karácsonyi slágere, akkor az Koncz Zsuzsáé volt: József Attila Betlehemi királyok című versét Tolcsvay László zenésítette meg, a dal az 1975-ös Kertész leszek című lemezen jelent meg, s vált rövid időn belül minden karácsonyi ünnepségek kötelező elemévé, merthogy mégiscsak József Attila…

Játszották kicsik és nagyok, iskolában és nyugdíjasklubban, akusztikus gitáron és tangóharmonikán, s így telt el számos karácsony, míg egyszer elérkeztünk az 1984-es esztendőhöz, amikor is az István, a királlyal végleg befutott botcsinálta filmrendező, Koltai Gábor tévéshow-t eszkábálhatott a karácsonyból.

Nos, annyi szent, hogy nála jobban senkinek sem sikerült kimaxolni a Betlehemi királyokban rejlő potenciált, Vikidál és Deák Bill Gyulákkal, illetve Varga Miklóssal énekeltette el a háromkirályokat, s Deák Bill Gyula arcát a teljes hitelesség kedvéért még ki is bokszolták. Nézzék csak!

József Attila–Kormorán: Betlehemi királyok (előadja: Vikidál Gyula–Varga Miklós–Deák Bill Gyula

József Attila–Kormorán: Betlehemi királyok (előadja: Vikidál Gyula–Varga Miklós–Deák Bill Gyula). Részlet A téli csillag című műsorból, 1984)

Figyelmébe ajánljuk