Ilyen visszafogott fideszes plakátot is rég láttunk már

  • narancs.hu
  • 2019. április 6.

Fekete Lyuk

Se egy Soros, se egy Juncker.

Akárhogy támadja a Néppártot a Fidesz, mély nyomokat hagyhatott a párt vezetőiben, hogy felfüggesztették a kormánypárt tagságát, amit mi sem bizonyít jobban annál, mint a friss kampányplakátok kialakítása. A hvg.hu közölt egy felvételt, melyen látható az új választási plakát, egy magyar zászlóval, illetve a Fidesz üzenetével: „Támogassuk Orbán Viktor programját, állítsuk meg a bevándorlást! ”

Persze a bevándorlásellenesség propagálását nem engedte el a Fidesz, de ezek a plakátok lényegesen visszafogottabbak, mint a legutóbbi kormányzatiak, melyeken Soros György, valamint Jean-Claude Juncker volt látható:

Azt hitték, vége a sorosozásnak?

Tévedtek. Ha egy üzlet beindul... Az európai parlamenti választásokra készül a Fidesz, ezért a kormány „tájékoztató akció" néven kampányba kezd. A kampány célja, hogy „leleplezzék a bevándorlást ösztönző brüsszeli terveket", ami annyiban mindenképp kihívás, hogy ilyen tervek nem léteznek. De ha egyszer már, a tavalyi országgyűlési választások előtt bejött ez a fajta kampány, nem érdemes változtatni.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?