Karácsony Gergely: „A faszért hagytam magam rábeszélni”

  • narancs.hu
  • 2017. december 10.

Fekete Lyuk

Már a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltségét is vonakodva vállalta az MSZP új favoritja.

Szombat éjjel egy kifejezetten e célból alapított blogon jelent meg egy „kiszivárgott” hangfelvétel. A 40 másodperces szövegben Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke szó szerint a következőket mondja:

„Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy főállásom, ami önmagában egy kibaszott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok.”

Karácsony Gergely és a Párbeszéd a héten hajtott végre éles stratégiaváltást: kiálltak az MSZP koncepciója, a közös ellenzéki lista mellett, aminek hatására az Együtt felbontotta a velük kötött szövetséget, az MSZP nevében viszont Molnár Gyula bejelentette, hogy Karácsony miniszterelnök-jelöltségére fog javaslatot tenni a párt testületeinek.

Az Index információi szerint a felvételt hétfőn, az Együtt elnökségi ülésén rögzítették. Ez arra utal, hogy Karácsony nem az MSZP, hanem a Párbeszéd miniszterelnök-jelölti posztjának elfogadásáról beszél, és az Együtt politikusainak magyarázza, miért kell megállapodni az MSZP-vel.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán elismerte, hogy ő beszél a felvételen. Szerinte ez csak azt bizonyítja, hogy „nem egóból vagy hataloméhségből, hanem felelősségtudatból csinálom, amit csinálok, és nem áltatom magam azzal, hogy Zugló polgármestereként is teszek eleget a változásért”.

Figyelmébe ajánljuk