Karácsony Gergely: „A faszért hagytam magam rábeszélni”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 10., 16:45
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Már a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltségét is vonakodva vállalta az MSZP új favoritja.

Szombat éjjel egy kifejezetten e célból alapított blogon jelent meg egy „kiszivárgott” hangfelvétel. A 40 másodperces szövegben Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke szó szerint a következőket mondja:

„Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy főállásom, ami önmagában egy kibaszott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok.”

Karácsony Gergely és a Párbeszéd a héten hajtott végre éles stratégiaváltást: kiálltak az MSZP koncepciója, a közös ellenzéki lista mellett, aminek hatására az Együtt felbontotta a velük kötött szövetséget, az MSZP nevében viszont Molnár Gyula bejelentette, hogy Karácsony miniszterelnök-jelöltségére fog javaslatot tenni a párt testületeinek.

Az Index információi szerint a felvételt hétfőn, az Együtt elnökségi ülésén rögzítették. Ez arra utal, hogy Karácsony nem az MSZP, hanem a Párbeszéd miniszterelnök-jelölti posztjának elfogadásáról beszél, és az Együtt politikusainak magyarázza, miért kell megállapodni az MSZP-vel.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán elismerte, hogy ő beszél a felvételen. Szerinte ez csak azt bizonyítja, hogy „nem egóból vagy hataloméhségből, hanem felelősségtudatból csinálom, amit csinálok, és nem áltatom magam azzal, hogy Zugló polgármestereként is teszek eleget a változásért”.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 10., 16:45
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  galambocskám
  2017. december 11., hétfő 06:58
  Na szóval akkor hogy is van ez, nyuszó muszó?

  Elvállalod a maszopnál a minisztereknök jelöltséget - igen régót sertepertélsz a maszop körül - szóval a nyakukra lavírozol, húzónévként emlegeted saját magadat, a népszerűségedet lengeted.

  Majd - ugyanaznap éjszaka - arról lamentálsz hogy 1 (egy) százalékkal bírtad javítani a saját pártod népszerűségét amikor hagytad magad rábeszélni(?) a miniszterelnökségre.

  Ennek fényében világos mekkora nyereség lehetsz a maszopnak.

  Viszont - míg a saját pártod aligha került volna be a parlamentbe a maszop viszont alighanem békerül. Belőled persze nem lesz miniszterelnök - ezt senki sem várja tőled, te magad a legkevésbé - de bent leszel.

  Szegény gyulám! Neked mit mondhatnék? Mivel vígasztalhatnálak gyulus, amikor ráfáztatotk botkára és a karácsony sem tűnik nagy nyereségnek.

  A következő miniszterelnök jelöltetek lehetne a fodorgábor.

  A karácsony rühell benneteket, a hideg rázza a szociktól és van rá esély hogy a fodorgábor sincs odáig értetek. Ez tehát stimmel. Viszont nyilván jól érzi magát a parlamentben. Meleg van meg minden és jön a zsozsó. Nincs semmi akadálya annak hogy legközelebb őt vegyétek a nyakatokba, gyulám. 2. 3
  rworse
  2017. december 10., 19:06
  Jaj, megint csúnyán beszélnek!
 3. 2
  galambocskám
  2017. december 10., 17:41
  Hogy örülhet most szegény gyula. Még ha nem is velük kapcsolatban mondta.

  Az a lényeg hogy vigyétek be ezt az alakot a parlamentbe. Ha bejuttok, gyulám.

 4. 1
  reuters
  2017. december 10., 17:33
  a fidesz zombiknak ez csemege
  és ott fel sem merül, hogy egy sunyi alak titkos felvételről van (valakinek a megbízásából!?)

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk