Klímakonferenciát tartanak épp a hotelben, ahol befűtenek, ha túl erős a légkondi

  • narancs.hu
  • 2023. december 8.

Fekete Lyuk

A dubaji rendezvényen egészen szürreális megoldást vett észre Ürge-Vorsatz Diána klímakutató.

Részt vesz a COP28 klímakonferencián Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, akinek egészen szürreális élménye volt: a hotelszobájában ugyanis elkezdett fázni, amikor magasra tekerték a klímát (arrafelé ugyebár valamivel melegebb van, mint Magyarországon), majd amikor jelezte ezt, közölték, hogy nem tudják lejjebb csavarni, és visznek neki egy radiátort, amivel fűthet szúrta ki a Telex.

„Ezt nem hiszem el – írja a bejegyzésben. – FŰTŐTESTET kellett kérnem Dubajban, mert 2 mérnök és a karbantartó együtt nem tudta kitalálni, hogyan lehetne csökkenteni a légkondit a szobámban – bármit csinálnak, mindig túlhűtenek” 

fakadt ki a kutató.

A klímakonferenciák finoman szólva is ellentmondásos  jelenségei a klímaváltozás körüli dolgoknak: a világ tudósai ugyanis az ilyen rendezvényekre voltaképpen teljesen feleslegesen repülnek el általában. A sima konferenciák még persze a kisebbik halnak számítanak, de a politikusokat is felvonultató klímacsúcsok általában több tonna szén-dioxid-kibocsátással járnak, hiszen a legtöbben magángéppel érkeznek.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk