Kövér szerint Tordai és Hadházy "a demokrácia salakja"

  • narancs.hu
  • 2019. december 21.

Fekete Lyuk

De a házelnök szerint a "gyűlölet nem pálya".

Kövér László a Magyar Hírlapnak adott interjújában arról beszélt, hogy „a gyűlölet nem pálya”. Ám hogy mit gondol a házelnök valójában a gyűlöletről, ugyanebben az interjúban világossá vált. A hangzatos kijelentés szöges ellentéteként értelmezhető, mikor a fideszes honatya Hadházy Ákosról és Tordai Bencéről beszélt.

Azt mondta, „Ők a demokrácia salakja".

„Hadházy Ákos zoológiai besorolása szerint Hadházy Ákos. Nincsen párja széles e világon.”

Kövér úgy látja, Hadházyban és Tordaiban, az ellenzék hangadóiban már nincs meg az, ami a régi szocialista pártban is megvolt még anno. „Tudom, kiváltom ezzel Horn Gyula fiának ismételt rosszallását, de attól még, hogy életében hazaárulónak neveztük a volt miniszterelnököt, bizonyos szintig akkor is tiszteltük: volt valaki.”

A házelnök szerint a Fidesz kulturális törvénye körüli tiltakozáshullám nem más, mint „a posztkommunista – mára liberálissá vedlett – értelmiségi csoportok és kineveltjeik kompromisszumot, sőt könyörületet sem ismerő, egzisztenciális érdekek mentén folytatott utóvédharca a Kádár-rendszerben megszerzett és a rendszerváltozás első két évtizedében gondosan őrzött hegemónia megtartásáért”.

Kövér az interjú során arról beszél, hogy az ellenzék gyűlöli a Fideszt, és mint ismert, ezért még összefogni is hajlandók voltak. A házelnök egészen érdekesen példálózik, arról beszél, hogy mindez nem előzmény nélküli, nincs ebben semmi újdonság, hisz' "a nyilasokat és a kommunistákat 1944–45-ben is a gyűlölet, az irigység, a frusztráció és a gondolattalanság kötötte össze. Ezért nem okozott a kisnyilasoknak problémát belépni Rákosiék pártjába. Az egyébként jelentős részben zsidó származású kommunista vezetőknek pedig, akiknek a hitsorsosait a nyilasok belelőtték a Dunába, miközben akkor is bőszen fasisztázták a kiépítendő diktatúrájuk legfőbb ellenfelei­nek tekintett polgári politikusokat – köztük például a napokban Teremtőjéhez megtért volt kisgazdapárti képviselőtársunkat, Horváth Jánost is –, azonközben nem jelentett gondot befogadni a náci gyilkosokat."

Az ellenzéki előretörésről is úgy tartja Kövér, hogy az csak az ellenzéki gyűlöletkeltés kisebb eredménye: „most érett be a társadalom egy jelentős részé­ben az ellenzék által kilenc éve folytatott háborús hisztériakeltés gyümölcse”.

„Egyelőre az osztogatás és a fosztogatás, a hazudozás meg a rombolás megy” az ellenzéki önkormányzatokban – sulykolta a Fidesz-agitprop ún. üzenetét Kövér László.

Figyelmébe ajánljuk