Lerománozta az időközi választás győztesét a jobbikos Szegeden

  • narancs.hu
  • 2022. június 28.

Fekete Lyuk

„Suttyó román dj” – kommentelte a Jobbik megyei elnöke, Tóth Péter, aki nem érti, miért háborodott fel ezen az „álszent” Fidesz.

Vasárnap időközi önkormányzati választást tartottak Szeged I. számú, dorozsmai választókörzetében, mert annak eddigi képviselője, Mihálffy Béla (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő lett. A több mint hétezer választópolgár négy jelölt közül a kormánypártok jelöltjének, Ruzsa Rolandnak szavazott mandátumot.

Az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje a jobbikos Komjáti Zoltán volt. Miután az eredmény kiderült, a Jobbik Csongrád-Csanád megyei elnöke, Tóth Péter gratulált Komjátinak a közösségi oldalon az elvégzett munkához, sajnálta, hogy a politikustársnak nem lesz módja a szegedi fejlesztésekért lobbizni. Hozzátette, „talán Ruzsa Roland is tud pénzt kérni a bukaresti vagy a budapesti törvényhozásból”. Ruzsa neve mellé pedig román zászlót tett.

Később, egy kommentvitában azt írta valakinek, „az jó, hogy te támogatod ezt a suttyó román DJ-ét, mert az előző haverod – Lauer István – is már börtönben van”. Ide is került két román zászló.

A komplett történetet a Szegeder dokumentálta.

A kommentekből botrány lett. A Fidesz–KDNP két önkormányzati képviselője, Chovanecz Kata és Haág Zalán nyílt levélben fordult Tóth Péterhez: „közszereplőhöz teljesen méltatlan az az uszító, fenyegető és becsmérlő hangnem, amit Tóth megengedett magának Ruzsa Roland megválasztott önkormányzati képviselővel szemben. Tóth Péter mai kirohanásával ismét bebizonyította, hogy még mindig  szélsőséges, rasszista és xenofób nézeteket vall. Ezért a szegedi Fidesz és KDNP nevében felszólítjuk Tóth Pétert, hogy  alpári megnyilatkozásait követően haladéktalanul mondjon le minden közéleti tisztségéről, így a szegedi Jobbik elnöki pozíciójáról is.” 

Tóth is nyilvánosan reagált, felhívta a két képviselő figyelmét arra, hogy ő a Jobbik megyei szervezetének az elnöke, nem a szegedinek. A település- és területfejlesztő geográfus nem érti, min háborodtak föl a fideszesek: nem én álltam ki egy méhkeréki román jelölt mellett, hanem ti. Nem nekem kell vele Összetartozás Napját (én, inkább maradok a Trianoni Gyásznap mellett) tartanom, hanem nektek. Ez nem xenofóbia részemről – hanem az álszent nemzeti érzelmeitek lebuktatása” – írta a Jobbik Csongrád-Csanád megyei elnöke. És arra szólította fel a két képviselőt, soha többé ne tartsanak  magyar, nemzeti megemlékezést, mert olyan mélypontra jutottak, „ami alulmúlja a Fidesz kivonulását az 1990-es Országgyűlésből a Trianoni Gyásznapi megemlékezésről” .

A leadkép forrása: Tóth Péter Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk