Lopott családi fotóval és hazugsággal kezdtek kampányolni a határon túliak szavazati joga ellen

  • narancs.hu
  • 2018. február 19.

Fekete Lyuk

Azért ezt ne. Ez a legalja.

Képlopással és hamis állításokkal kampányol egy Facebook-csoport a határon túliak szavazati joga ellen – írta a Magyar Nemzet. „Ez a határon túli család még sosem járt Magyarországon. A szülők mégis elmennek szavazni az én gyermekeim sorsáról!” – állt ezen a képen. Itt:

false

 

A szöveg pedig ez volt: „Levelet kaptunk a Pásztor családtól. Írásukban boldogan fejtik ki, hogy ugyan egy percet nem éltek Magyarországon, és nem is akarnak idejönni, mert jó nekik Erdélyben, de mégis el fognak menni szavazni a 2018-as választásokon, hogy továbbra is kapják a pénzt a Fidesztől!
Undorító, elég a szavazatvásárlásból!
Lájkold és oszd meg a képet, ha te is elvennéd a Pásztor család szavazati jogát!”

Nos, a helyzet nagyon kínos: bár a család tényleg létezik, azonban tudtuk nélkül használták fel a fényképüket a kampányhoz. Ráadásul nem is Pásztornak hívják őket. Ti. a Felsősófalván élő panziótulajdonos, Parajdi Kálmán Endre családi fotóját tették ki a valójában nem is létező Pásztor család képeként. Túl azon, hogy ez az ő és a kép készítőjének a tudta nélkül történt, hazugság is: a Parajdi család élt Magyarországon, a gyerekek is Zalaegerszegen születtek, tíz éve költöztek vissza Felsősófalvára, ahol turisztika vállalkozást visznek – olvasható a cikkben.

Figyelmébe ajánljuk