Megint büszkélkedünk: Zene a fülünknek

  • narancs.hu
  • 2014. június 6.

Fekete Lyuk

A Recorder összeállított egy listát 25 kiemelkedő magyar zenei könyvről. A narancsos szerzők munkái megkerülhetetlennek bizonyultak.
false

Immár online is olvasható a kiváló zenei szaklap, a Recorder legutóbbi számának nagyszerű összeállítása, amelyben a szerzők (Dömötör Endre és Fábián Titusz) 25 kiemelkedő magyar zenei könyvet szedtek össze. A lista olvasmányként is szórakoztató, kedvcsináló faktora maximális, de még ennél is jobb, hogy egyenesen 4 olyan könyv szerepel a 25-ben, amelyet Magyar Narancs-os szerző írt (az exnarancsos Para-Kovács Imre munkájával együtt pedig 5).

(A mostanában a Narancs Online-on zenés blogot író) Szőnyei Tamás mindjárt három, Marton László Távolodó pedig egy könyvvel került be a legjobbak közé – előbbi egyik kötetéről a szerzők egyenesen azt állítják, hogy „bármikor újra elővehető, világszínvonalú munka, egész egyszerűen a legjobb magyar nyelvű zenei könyv”. Mi sem mondhattuk volna szebben.

Hogy pontosan melyek is ezek a könyvek, és milyen művek társaságába kerültek, az ide, valamint ide kattintva deríthető ki.

Lelkes bogarászást!

Figyelmébe ajánljuk