Tarlós tanácsköztársaság típusú vendettát vízionál

  • narancs.hu
  • 2020. október 5.

Fekete Lyuk

Mindezt a DK és a Momentum vezetőinek nyilatkozatára alapozza a bukott főpolgármester. Ráadásul szerinte ennél súlyosabb dolgok is jöhetnek.

Interjút adott Tarlós István volt főpolgármester a Magyar Nemzet címet viselő kormányzati lapnak. A beszélgetés apropója az volt, hogy a Fővárosi Közgyűlés a múlt héten - Demszky Gábor mellett - díszpolgári címet adományozott Tarlósnak.

Az interjúban megkérdezik tőle, mi a véleménye arról, hogy az ellenzék pártjai számonkérést, börtönt emlegetnek a 2022-es választás kapcsán. Tarlós válasza: "A DK és a Momentum vezetőinek nyilatkozataiból kiindulva esetleg könnyen számítani lehet egy tanácsköztársaság típusú vendettára. Ez kellemetlen társadalmi esemény, de lenne ennél súlyosabb is. A legfontosabb sorskérdések kezelése tekintetében (illegális bevándorlás, nemzetállamiság, kultúra, családmodell, családpolitika) 180 fokos fordulat állna be. Ez a jövő generációk számára több, mint kockázatos."

Következő kérdés: "Van okuk félni a több mint ötvenszázalékos támogatottságú kormánypártoknak?" A volt főpolgármester erre azt válaszolja: "A kormánypártoknak a kommunikáció területén össze kell szedniük magukat. Amint említettem, nem teljesítményalapú a kormányzati munka megítélése. A hangulatra, az érzelmekre, az indulatokra épít az ellenzéki kommunikáció, ami fokozódni fog az előttünk lévő másfél évben."

A továbbiakban Tarlós István olyanokat is mond még, hogy "egyre több tény mutat arra, hogy a baloldal budapesti győzelmében nagyon nagy szerepe volt annak a több tízezer itt élő külföldi állampolgárnak, akiket különböző csatornákon hatékonyan ért el az ellenzék. Ebben nagy szerepe volt az on­line fórumoknak, bérkommentelőknek is, akik a legképtelenebb, sokszor egyenesen aljas, szervezett hangulatkeltést folytattak." A korábbi városvezetőnek különösen fájhat a Momentum, mert az interjúban megemlíti, "azt is figyelembe kell venni, hogy nagyon sokan – főleg Budapesten – vevők a tényeket nélkülöző, csupán a negatív érzelmekre ható ellenzéki kommunikációra. Itt van például a Momentum fiatal elnöke, aki azt állítja: ő a magyar embereket képviseli, miközben tény, hogy Erdélyben visszatérően a magyarok ellen, románok mellett kampányol. Hogy van képe azt állítani ezek után, hogy a magyarok érdekében politizál?"

Figyelmébe ajánljuk