Novák Katalin szerint a család az egyik legfontosabb egészségvédő faktor

  • narancs.hu
  • 2019. november 8.

Fekete Lyuk

Nem győzik propagálni: a család szent, a család jó... Így hát, jön a családvédelmi akcióterv folytatása.

A család az egyik legfontosabb egészségvédő faktor, így tehát a családokba történő befektetés az egészségügyi prevenciót is erősíti – hangsúlyozta a család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a Magyar Nemzet hasábjain.

Novák Katalin arra emlékeztetett, hogy például Kopp Mária kutatásából is tudjuk: az apaság hozzájárul a férfiak egészségének megőrzéséhez.

Az államtitkár útmutatása szerint a családpolitika áttételesen mindig egyéb területekre is hatással van, így "végeredményben forrásokat takaríthatunk meg".

Novák kijelentette, amennyiben nem figyelünk oda a demográfiára, ötven év múlva nem beszélhetünk majd egészségügyről, oktatásról és szociálpolitikáról sem.

Novák Katalin elmondta, hogy a családvédelmi akciótervnek mindenképpen lesz folytatása, hiszen a kormánynak van egy olyan vállalása, hogy folyamatosan bővíti a családtámogatások körét. Hozzátette, noha biztos számokat még nem tud mondani, azt remélik, hogy a családvédelmi akcióterv folytatása volumenében megegyezik majd az első fáziséval.

Figyelmébe ajánljuk