Novák Katalin tanácsadója: Nem leszek cinkos

  • narancs.hu
  • 2024. február 9.

Fekete Lyuk

Tomán Szabina három bejegyzésen keresztül sem tudta tisztázni, mit akar mondani, de a pénteki tüntetésen nem vesz részt.

„Sose vettem részt politikai kampányokban egyik oldalon sem. Ezért a mai tüntetésen sem veszek részt. Ehhez a jövőben is tartani fogom magam. Kérem az összes párt vezetőjét, tartsa ezt tiszteletben. #nemleszekcinkos”- foglalta össze Facebookon álláspontját az a Tomán Szabina, aki egyike annak a 16 főnek, akiket Novák Katalin köztársasági elnök maga köré gyűjtött.

 
Tomán Szabina
Tomán Szabina / Facebook
 

 

Tomán azért tartotta fontosnak a megszólalást, mert a tanácsadói körből ketten (Gundel Takács Gábor és Lackfi János) már nemcsak megszólaltak, de ki is léptek a testületből, Skrabski Fruzsina pedig épp azzal próbálja magyarázni a pedofilsegítőnek adott elnöki kegyelmet, hogy ezzel érték el az alkotmánymódosítást, amit Orbán Viktor személyesen ígért meg az ügyben.

Tomán állításai még kollégáinál is ködösebbek, pedig több körben is megnyilvánult: először leírta, hogy 2020-ban sokakkal együtt tüntetett a Pesti Központi kerületi Bíróság épülete előtt a pedofíliát büntető törvény szigorításáért, az álláspontja pedig azóta sem változott, pénteken pedig már azt magyarázta, nem lesz cinkos, bár azt nem fejtette ki, hogy miben és kivel.

„A pedofília elítélése morális kötelesség. Ez számomra nem kérdés. Mindenféle szigorítás, mely arra irányul, hogy ezt a jogszabály szintjén is a legnagyobb bűnné tegyük, fontos. Aki ezen bűncselekmény elkövetőjét segíti, ugyanolyan bűnös. Kegyelem nem járhat”

– írta Tomán a posztjában, amiben már azt magyarázta el, hogy nem lesz ott a tüntetésen és nem vesz részt politikai kampányokban.

Tomán Szabina korábban főleg modellkedésből élte a magyar celebek izgalmas életét, majd 2015-ben indította el saját vállalkozását, fehérjeporokat árul amellett, hogy Nováknak ad tanácsokat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk